Herfstnieuws – Boerderij Landzicht in beeld

Beste abonnee,

De herfst is nu duidelijk aangebroken. We hebben genoten van een prachtige droge zomer en nazomer. De bladgewassen hebben we om goed te kunnen groeien veelvuldig moeten beregenen. Toch is voor een bioboer droogte fijner dan nattigheid, omdat het onkruid op het land dan veel beter te beheersen is.

In augustus en september hebben we veel bezoekers ontvangen. Met elkaar hebben we genoten van de bloemen- en kruidentuin, van de gewassen op het land, de rijpende vruchten aan de bomen én van de ontmoetingen. Ook de workshops Veldboeket plukken en schikken waren een succes, een aanrader voor volgend jaar.

Momenteel zijn we volop aan het oogsten. Helaas is het geen goed fruitjaar, er hangt weinig fruit aan de bomen. De kolen echter doen de uitspraak ‘groeien als kool’ eer aan, ze groeien enorm deze weken. De eerste rode kool van dit najaar zit in je pakket. Ook naar het gezegde schoten de paddenstoelen in de kruidentuin de grond uit.

Echt herfst nietwaar?

Fijne herfst namens alle Landzichters,

Floor, Mees en Ageeth Visser

Meer nieuws lezen?

Witte asperges

Witte asperges

Mmm lekker, deze week weer biologische witte asperges in je pakket! We vroegen onze abonnees wat ze er zoal mee maken....

Lees meer
Stamppot in de lente

Stamppot in de lente

Stamppot is iets voor de winter? Welnee! Met deze lente-stamppotten kan je heerlijk variëren. Het is ook een handige...

Lees meer
Aardappelen poten

Aardappelen poten

Onze biologische aardappels zijn gepoot, oftewel gezaaid. Met een speciale pootmachine vallen de aardappelen in de...

Lees meer

Op zoek naar een heerlijk recept?