Herfstnieuws – Boerderij Landzicht in beeld

Beste abonnee,

De herfst is nu duidelijk aangebroken. We hebben genoten van een prachtige droge zomer en nazomer. De bladgewassen hebben we om goed te kunnen groeien veelvuldig moeten beregenen. Toch is voor een bioboer droogte fijner dan nattigheid, omdat het onkruid op het land dan veel beter te beheersen is.

In augustus en september hebben we veel bezoekers ontvangen. Met elkaar hebben we genoten van de bloemen- en kruidentuin, van de gewassen op het land, de rijpende vruchten aan de bomen én van de ontmoetingen. Ook de workshops Veldboeket plukken en schikken waren een succes, een aanrader voor volgend jaar.

Momenteel zijn we volop aan het oogsten. Helaas is het geen goed fruitjaar, er hangt weinig fruit aan de bomen. De kolen echter doen de uitspraak ‘groeien als kool’ eer aan, ze groeien enorm deze weken. De eerste rode kool van dit najaar zit in je pakket. Ook naar het gezegde schoten de paddenstoelen in de kruidentuin de grond uit.

Echt herfst nietwaar?

Fijne herfst namens alle Landzichters,

Floor, Mees en Ageeth Visser

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?