Palmkool

Het is weer tijd voor palmkool! De palmkool of zwarte kool is van oorsprong een delicatesse uit Italië. Hij wordt ook wel Cavolo Nero, zwarte kool, genoemd.

Het gewas staat als donkere palmboompjes op het land. Palmkool groeit bij ons vanaf de eerste oogst in augustus ongestoord verder tijdens de wintermaanden, dus je zal hem deze winter nog wel een paar keer in je groentenpakket vinden.

De groente zit qua smaak tussen boerenkool en savooiekool in. We hebben meerdere heerlijke gerechten met deze kool.

En maak eens de pasta met supergroene palmkoolsaus, een snel, felgekleurd pastagerecht die vaak bij ons op het menu staat. Verrassend smaakvol en daarom altijd een succes!

Meer nieuws lezen?

Spelt zaaien

Spelt zaaien

Op het land waar groenbemester en suikermais stond, hebben we spelt gezaaid. We hopen de spelt zomer 2022 te oogsten,...

Lees meer
Wisseling seizoenen

Wisseling seizoenen

De walnoten beginnen te vallen, de bladeren verkleuren en er zijn flinke regenbuien.  De herfst heeft zijn intrede...

Lees meer
Nu ook in Den Haag!

Nu ook in Den Haag!

We zijn gestart in Den Haag! Ons biologisch groentenabonnement haal je nu ook op bij Biologisch Vleesch Atelier De...

Lees meer
Bloemenpluktuin open

Bloemenpluktuin open

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus is onze biologische bloemenpluktuin open! Kom genieten en plukken tussen 11 en 17...

Lees meer

Op zoek naar een heerlijk recept?