Palmkool

Het is weer tijd voor palmkool! De palmkool of zwarte kool is van oorsprong een delicatesse uit Italië. Hij wordt ook wel Cavolo Nero, zwarte kool, genoemd.

Het gewas staat als donkere palmboompjes op het land. Palmkool groeit bij ons vanaf de eerste oogst in augustus ongestoord verder tijdens de wintermaanden, dus je zal hem deze winter nog wel een paar keer in je groentenpakket vinden.

De groente zit qua smaak tussen boerenkool en savooiekool in. We hebben meerdere heerlijke gerechten met deze kool.

En maak eens de pasta met supergroene palmkoolsaus, een snel, felgekleurd pastagerecht die vaak bij ons op het menu staat. Verrassend smaakvol en daarom altijd een succes!

Meer nieuws lezen?

Witte asperges

Witte asperges

Mmm lekker, deze week weer biologische witte asperges in je pakket! We vroegen onze abonnees wat ze er zoal mee maken....

Lees meer
Stamppot in de lente

Stamppot in de lente

Stamppot is iets voor de winter? Welnee! Met deze lente-stamppotten kan je heerlijk variëren. Het is ook een handige...

Lees meer
Aardappelen poten

Aardappelen poten

Onze biologische aardappels zijn gepoot, oftewel gezaaid. Met een speciale pootmachine vallen de aardappelen in de...

Lees meer

Op zoek naar een heerlijk recept?