planten groenten

Bio-Kultura producten afhalen

Voel je ook al een beetje lente in de lucht en sta je klaar om nieuw leven in je tuin te verwelkomen? Begin dan met een gezonde bodem waarbij mogelijk onderstaande producten je kunnen helpen. Wij zijn afhaalpunt voor biologische Bio-Kultura producten: organische mestcompost, tuinaarde en potgrond kunnen worden besteld. Misschien kan je tuin wel iets extra’s gebruiken en met deze mooie producten geef je je tuin een goede start.

Vooraf bestellen is noodzakelijk. Uiterlijk zondag 20 februari 2022 moet je bestelling bij ons binnen zijn. Mail je bestelling naar info@groentenabonnement.nl. Je kunt je bestelling op onze boerderij afhalen op zaterdag 26 februari tussen 9.00 en 14.00 uur.

Bio-Kultura producten

Biologische Potgrond zak 40 liter €8,50

Met de potgrond van Bio-Kultura bied je de potplanten in jouw tuin of balkon een evenwichtige en gezonde basis om zich te ontwikkelen, groeien en bloeien. Met deze potgrond bepalen je planten wanneer wat belangrijk is. Eerst een goede ontwikkeling van het wortelstelsel, dan de groei bovengronds en daarna de bloei. Bio-Kultura potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen.

De hoofdbestanddelen van de potgrond zijn:

 • Organische mestcompost (van biologisch gecertificeerde afkomst);
 • Boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost);
 • Kokosvezel;
 • Plantaardige voedingskorrel (zeewier);
 • Vulkanisch gesteentemeel (spoorelementen en mineralen);
 • Veenmos.

Wanneer kies je potgrond:

 • Als je gaat voorzaaien
 • Wanneer je aan de slag gaat met pot- en kamerplanten.

Biologische Tuinaarde zak 40 liter €7,50

De biologische tuinaarde van Bio-Kultura is een aarde op basis van twee hoogwaardige soorten compost: boomschorscompost en mestcompost. Om te komen tot de kwaliteit die B-K in de producten nastreven, heeft de ontwikkeling van deze hoogwaardige compostsoorten twee jaar tijd gekost. Doordat er biologische mest aan de tuinaarde is toegevoegd, is deze rijk aan voeding en sporenelementen. De verschillende soorten compost stimuleren het bodemleven in je tuin en zorgen voor een betere waterhuishouding van je tuin.

Wanneer kies je tuinaarde:

 • Voor het ophogen of (bij)vullen van je tuin, border of bak;
 • Als je een sier- of moestuin op de kleigrond hebt;
 • Voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten.

Biologische Organische Mestcompost zak 40 liter €7,25

De biologische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als voeding voor je (moes)tuin voor een heel jaar. De mestcompost bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compostsoorten. Met de biologische mestcompost voed je je planten, stimuleer je het bodemleven en verbeter je de waterhuishouding van je tuin. Met de mestcompost hoef je door het jaar heen geen voeding toe te voegen. Zo werken wij op onze kwekerij, gelegen op de zandgrond, ééns per jaar met dit product. Door dit jaarlijks te herhalen, bouw je aan een gezonde en evenwichtige bodem als basis voor je planten.

Wanneer kies je mestcompost:

 • Voor de jaarlijkse toevoeging van voeding
 • Wanneer je een siertuin of moestuin op de zandgrond hebt
abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?