Hoogstamfruitboomgaard

We hebben (hoogstamfruit)bomen voor de biodiversiteit en ook vooral voor het natuurschoon. Een paar weken geleden zijn alle bomen gesnoeid door Frank, onze hovenier. De appel-, peren-, kersen-, en pruimenbomen worden aandachtig bekeken en netjes gekapt, net als bij de kapper krijgen ze een ‘kapsel’ dat bij de boom past ๐Ÿ’‡ Ook de wilgen zijn om en om geknot, alle takken verdwijnen in de versnipperaar. De niet gesnoeide wilgen zijn een fijn plekje voor de vogels en insecten.

Alle bomen staan nu in bloei en het is genieten in onze fruitboomgaard. We hopen weer een kersenpluk te houden dit voorjaar!

 

NB. Voor de horeca oogsten we we ook kersenbloesem. Ze maken er heerlijke dingen mee, denk aan siroop of gefermenteerde/ingelegde knoppen. Er blijft natuurlijk genoeg bloesem over voor de bijen en de kersenpluk.

 

raapstelen met witte bonen
butter cauliflowercurry
Radijs bietensalade
raapstelen met witte bonen
butter cauliflowercurry

Meer nieuws lezen?

Stamppot in de lente

Stamppot in de lente

Stamppot is iets voor de winter? Welnee! Met deze lente-stamppotten kan je heerlijk variรซren. Het is ook een handige...

Lees meer
Aardappelen poten

Aardappelen poten

Onze biologische aardappels zijn gepoot, oftewel gezaaid. Met een speciale pootmachine vallen de aardappelen in de...

Lees meer
Verse, jonge knoflook

Verse, jonge knoflook

Dit is verse, jonge knoflook. Niet te verwarren voor lente-ui ๐Ÿ™‚ Je kan hem in zijn geheel eten, dus zowel het...

Lees meer

Op zoek naar een heerlijk recept?