Bloemen en bomen

Hoogstamfruitboomgaard

We hebben (hoogstamfruit)bomen voor de biodiversiteit en ook vooral voor het natuurschoon. Een paar weken geleden zijn alle bomen gesnoeid door Frank, onze hovenier. De appel-, peren-, kersen-, en pruimenbomen worden aandachtig bekeken en netjes gekapt, net als bij de kapper krijgen ze een ‘kapsel’ dat bij de boom past 💇 Ook de wilgen zijn om en om geknot, alle takken verdwijnen in de versnipperaar. De niet gesnoeide wilgen zijn een fijn plekje voor de vogels en insecten.

Alle bomen staan nu in bloei en het is genieten in onze fruitboomgaard. We hopen weer een kersenpluk te houden dit voorjaar!

 

NB. Voor de horeca oogsten we we ook kersenbloesem. Ze maken er heerlijke dingen mee, denk aan siroop of gefermenteerde/ingelegde knoppen. Er blijft natuurlijk genoeg bloesem over voor de bijen en de kersenpluk.

 

raapstelen met witte bonen
butter cauliflowercurry
Radijs bietensalade
raapstelen met witte bonen
butter cauliflowercurry
abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?