herfst op de boerderij

Herfst op de boerderij

Inmiddels is het herfst, half oktober, maar van echt herfstweer is nog bijna geen sprake geweest. Niet dat wij dat betreuren, juist níet. Het zijn voor ons ideale droge, zonnige dagen om te oogsten. We plukken het fruit op de ladder zonder harde wind, we snijden alle soorten pompoenen en kolen en halen die van het land zonder het gebruikelijke gezwoeg in de natte klei.

Dit najaar bevalt ons goed. Nu de nachten kouder worden, beginnen ook de bomen te verkleuren; de fruitbomen zijn niet alleen in het voorjaar met bloesemtooi erg mooi, maar ook nu met de vlammende bladeren. Op de bloementuin stelen de dahlia’s de show, ze zijn na de regen in de nazomer vol in bloei gekomen, dat voelt als een toegift.

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?