Kersenbloesem

Ook dit jaar is de periode van de kersenbloesem voorbij gevlogen. In ene staan de kersenbomen vol in bloei en binnen een paar weken maakt de bloesem plaats voor frisgroene blaadjes.

De kersenbloesem is een delicatesse voor de restaurants waaraan we leveren. Een deel van de bloesem hebben we geoogst voor de boerderij to business. Perry en Jessica knippen de toppen met bloementrossen en we zorgen dat ze zo snel mogelijk bij de horeca geleverd worden.

Restaurants gebruiken ze vers of gepekeld in gerechten. Eén van deze restaurants is Flore met chefkok Bas van Kranen. Samen met onze ‘biologische boer’ Perry 🙂 kwam hij met Alain Caron langs voor het programma Binnenstebuiten. Perry laat zien wat voor bijzondere en lekkere producten er allemaal te vinden zijn en hoe die optimaal tot hun recht komen bij een chef zoals Bas van Kranen.

Boom met schuur op de achtergrond
boom snoeien
platteland
Boom snoeien
Tulpen
bijenkorf

Er blijft nog genoeg over voor de bijen die er voor zorgen dat het lekkere kersen worden. We zien de kleine kersjes al hangen. Als het warmer wordt zijn ze in no-time rood!

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?