Wintergroente

Na de drukte van de herfstoogst is het land nu grotendeels in rust. De wintergroente groeit nog lekker door, iedere week oogsten we wel verschillende kolen. Er staat o.a. boerenkool, paarse broccoli, palmkool, spruiten, romanesco en flowersprouts.

De aardappelen hebben we allemaal geoogst. Een grote hoeveelheid connect en alouettes voor het aardappelabonnement. Ook de witte en rode kolen zijn geoogst, die staan in de koelcel. Die moeten we, als ze een goede grootte hebben bereikt allemaal oogsten. Anders  groeien ze te ver door en krijgen we gigantische kolen 🙂

Op veel plekken hebben we in de zomer nadat de oogst is geweest, zoals de sperziebonen, ingezaaid met groenbemester. De groenbemester is een mix van kruiden en bloemen die met hun wortels de bodem ‘bemesten’ en luchtig maken. De groenbemesters laten we nu ook met de herfst en winter staan, we ploegen niet meer. Naast dat de groenbemesters voeding geven aan de grond, zorgt het luchtig maken ook dat grote hoeveelheden regenwater makkelijker kan wegstromen. Hier lees je meer daarover. 

In de groenbemesters staan ook planten die we kunnen oogsten. Zoals de witte rammenas (rettich). Een pittige groente die graag gebruikt wordt in de horeca.

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?