Gezonde bodem met Bio-Kultura

Er is niets dat ik liever doe dan rommelen in de tuin. Grote en kleine pietepeuterige klussen, lange dagen, even een kwartiertje, het is mijn anti-stressmiddel bij uitstek. Ik kijk reikhalzend uit naar het nieuwe groeiseizoen, jij ook? Tijd voor Bio-Kultura!

Ook dit jaar kun je bij ons éénmalig een bestelling doen voor de producten van Bio-Kultura. Er kan organische mestcompost, tuinaarde en potgrond worden besteld. Met deze mooie producten geef je de tuin een goede start. Bekijk de producten verderop in dit bericht.

Vooraf bestellen is noodzakelijk. Uiterlijk zondag 25 februari a.s. moet je bestelling bij ons binnen zijn. Mail je bestelling naar info@groentenabonnement.nl. Je kunt je bestelling op onze boerderij afhalen op zaterdag 2 maart a.s. tussen 10.00 en 14.00 uur.

Bio-Kultura producten

Biologische Potgrond zak 40 liter €9,75

Met de potgrond van Bio-Kultura bied je de potplanten in jouw tuin of balkon een evenwichtige en gezonde basis om zich te ontwikkelen, groeien en bloeien. Met deze potgrond bepalen je planten wanneer wat belangrijk is. Eerst een goede ontwikkeling van het wortelstelsel, dan de groei bovengronds en daarna de bloei. Bio-Kultura potgrond bestaat alleen uit organische grondstoffen.

De hoofdbestanddelen van de potgrond zijn: organische mestcompost (van biologisch gecertificeerde afkomst), boomschorscompost (dus geen groen- of GFT compost), kokosvezel, plantaardige voedingskorrel (zeewier), vulkanisch gesteentemeel (spoorelementen en mineralen) en veenmos.

Deze potgrond is geschikt voor: op- en verpotten van planten (binnen en buiten), voorzaaien en kweken.

Biologische Tuinaarde zak 40 liter €8,95

Biologische tuinaarde-compost is een hoogwaardige aarde op basis van verschillende soorten compost. De tuinaarde-compost heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding en sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding.

De ingrediënten zijn boomschorscompost en mestcompost. Twee ingrediënten lijkt wellicht weinig, maar deze hoogwaardige compost soorten hebben 2 jaar de tijd gehad om te komen tot de kwaliteit die B-K nastreven in de producten. Zeer geschikt voor: Voor het ophogen of (bij)vullenvan je tuin, border of bak; Als je een sier- of moestuin op de kleigrond hebt; Voor de aanplant van bomen, hagen en vaste planten.

Biologische Organische Mestcompost zak 40 liter €8,50

De biologische mestcompost van Bio-Kultura gebruik je als voeding voor je (moes)tuin voor een heel jaar. De mestcompost bestaat uit een combinatie van dierlijke bemesting en plantaardige compostsoorten. Met de biologische mestcompost voed je je planten, stimuleer je het bodemleven en verbeter je de waterhuishouding van je tuin. Met de mestcompost hoef je door het jaar heen geen voeding toe te voegen. Door dit jaarlijks te herhalen, bouw je aan een gezonde en evenwichtige bodem als basis voor je planten.

Mestcompost is zeer geschikt voor: borders in de tuin op zandgrond, de moestuin op zandgrond en rozen, hagen (taxus, beuk, liguster etc.) en hortensia’s.

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?