Documentaire De Queeste

De Queeste is een documentaire van abonnee van het eerste uur Bert den Boer uit Dordrecht en filmmaker Kees van Berchum over de zoektocht van drie biologische boeren in de akker- en glastuinbouw. Eén van die boeren is onze Mees.

In 1988 zijn wij al omgeschakeld naar biologische landbouw. We wilden niet langer tegenwerken (met gif en kunstmest), maar samenwerken met de natuur. We dachten dat als wij lieten zien dat op deze manier telen mogelijk is, andere boeren ook zouden volgen en biologisch zouden gaan telen. Maar niets is minder waar.⁣

In deze documentaire volg je Mees, glastuinbouwer Frank de Koning en strokenteler Cornelis Mosselman. De film is donderdag 15, 17, 22, 24 en 27 februari  te zien in Filmtheater De Witt in Dordrecht.

De documentaire zal in de toekomst ook op andere plekken te zien zijn. 

Op de foto: Mees gaat in gesprek met prof. dr. Derk Loorbach, directeur van DRIFT en hoogleraar sociaal-economische transities aan de faculteit Sociale Wetenschappen, Erasmus Universiteit Rotterdam. Derk is een van de grondleggers van de transitiemanagement-aanpak als een nieuwe manier voor duurzame ontwikkeling.

abonnees

Benieuwd wat onze abonnees vinden?