Kom bloemen plukken in onze biologische bloemenpluktuin

Op onze boerderij telen we eenjarige plukbloemen. We telen de bloemen voor ons plezier en samen met de bijen genieten we ervan.

Mei 2022 hebben we de bloemen ingezaaid, altijd weer spannend. Elk teeltseizoen is anders. Net na het zaaien viel er 30 mm regen in korte tijd, niet alle bloemen zijn daardoor goed opgekomen helaas. Maar er is genoeg moois!

Rondleidingen en bloemen plukken

De data voor het bloemen plukken en de rondleidingen van Mees over de boerderij zijn bekend! Geniet van de bloemenpracht en/of pluk een mooi boeket en leer van boer Mees meer over biologisch telen, over het belang van biodiversiteit, het belang van jouw support als abonnee en nog meer.

De bloemenpluktuin is open op:

Er zijn twee rondleidingen per dag, ze starten om 11.30 en 14.00 uur.
Woensdagavond is de rondleiding om 19.00 uur.

 

Graag tot ziens!

Bloementuin kind
Zonnebloem
Boeket
Dahlias
Plukkers

Hoe werkt het?

In de wagenkeet ontvang je een snoeischaar (of je neemt je eigen snoeischaar/mesje mee) en via de kruidentuin, over het bruggetje, kom je in de bloemenpluktuin. Wandel rond en pluk als je dat wilt een boeket. Terug in de wagenkeet kun je betalen.

Een handboeket kost €8,50, een groter landboeket kost €12,50. Een kinderhandboeket kost €3,50.

Blijf gerust nog even nagenieten, er is koffie, thee en appelsap (vaak met iets lekkers erbij) verkrijgbaar.

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een cadeaubon voor een zelf te plukken boeket?

Mail ons, wij sturen je dan per e-mail een cadeaubon voor een landboeket van € 12,50. 

Bloemenplukken
Bloemen vlinder
Bloemenbak
Zomerfeest
Zonnebloem zon
Slowflowers

Sinds juni 2019 zijn we aangesloten bij slowflowers.nl. Slowflowers Nederland verbindt telers, bloemisten, ateliers en consumenten met elkaar, zodat biologische (SKAL gecertificeerd) bloemen, biologisch dynamische (SKAL + Demeter gecertificeerd) bloemen en slowflowers (geen officiële certificering) in Nederland beter vindbaar, zichtbaar en begrepen worden.

Steeds duidelijker wordt hoeveel chemicaliën de teelt van bloemen kost. Tijd voor een tegenbeweging: let’s start a slowflower movement!