Kom bloemen plukken in onze biologische bloemenpluktuin

Op onze boerderij telen we prachtige, levenskrachtige en eigenzinnige landbloemen.
Onze bloementuin (1ha) is niet alleen heerlijk om uit te plukken maar is tevens een lust voor het oog, heerlijk om in rond te wandelen én niet te vergeten een snoeptuin voor de bijen.

 

Je bent welkom op speciale plukdagen

Hieronder vind je een overzicht van de bloemenplukdagen, 25 september a.s. is voorlopig de laatste dag dat je biologische bloemen kunt plukken! Hou onze socials of deze website in de gaten voor mogelijke wijzigingen en aanvullende openingsdata-en tijden. Er is in de wagenkeet koffie/thee, sap en vaak iets lekkers erbij verkrijgbaar. 

 

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus

Bloementuin open van 11.00 tot 17.00 uur, rondleiding over de boerderij door Mees 12.00 uur.

Zondag 5 september

Workshop veldboeket plukken en schikken in de ochtend. Bloementuin open van 14.00 tot 17.00 uur.

Zaterdag 11 en zondag 12 september

Bloementuin open van 11.00 tot 17.00 uur, rondleiding over de boerderij door Mees 12.00 uur.
Tevens open atelierweekend Hoeksche Waard. Enkele kunstenaars zullen hun werk tentoonstellen in de wagenkeet, kruiden-en bloementuin.

Zaterdag 25 september

Workshop veldboeket plukken en schikken in de ochtend (volgeboekt).
Bloementuin open van 14.00 tot 17.00 uur.

Hoe werkt het?

In de wagenkeet ontvang je een snoeischaar (of je neemt je eigen snoeischaar/mesje mee) en via de kruidentuin, over het bruggetje, kom je in de bloemenpluktuin. Wandel rond, laat je verwonderen en pluk als je dat wilt een boeket. Terug in de wagenkeet kun je betalen.

Een handboeket kost €8,50, een groter landboeket kost €12,50. Een kinderhandboeket kost €3,50.

Blijf gerust nog even nagenieten, er is koffie, thee en appelsap (vaak met iets lekkers erbij) verkrijgbaar.

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een cadeaubon voor een zelf te plukken boeket?

Mail ons, de keuze is een handboeket van €8,50 of een landboeket van €12,50. Wij sturen je dan per e-mail de cadeaubon.

Bloemenworkshop

Ook dit jaar geeft Marit van MK Floral Design workshops veldboeket plukken en schikken. (Op dinsdag 31 augustus, zondag 5, dinsdag 14 en zaterdag 25 september.)

Marit neemt je mee naar de bloemenpluktuin en deelt haar ervaring en kennis met jou; waar let je op als je een veldboeket wilt plukken, in welk stadium van de bloei kun je het best plukken enz. Vervolgens pluk je zelf de bloemen die je wilt. Onder begeleiding en met tips van Marit ga je het veldboeket schikken in een door jou zelf meegebrachte vaas.

De workshop begint om 10.00 uur, inloop met koffie/thee/lekkers vanaf 9.30 uur. Het duurt ongeveer tot 12:00/12.30 uur. Aantal deelnemers maximaal 12 personen. Kosten 35 euro per persoon. 

Ga naar onze agenda om je aan te melden voor een datum!

Slowflowers

Sinds juni 2019 zijn we aangesloten bij slowflowers.nl. Slowflowers Nederland verbindt telers, bloemisten, ateliers en consumenten met elkaar, zodat biologische (SKAL gecertificeerd) bloemen, biologisch dynamische (SKAL + Demeter gecertificeerd) bloemen en slowflowers (geen officiële certificering) in Nederland beter vindbaar, zichtbaar en begrepen worden.

Steeds duidelijker wordt hoeveel chemicaliën de teelt van bloemen kost. Tijd voor een tegenbeweging: let’s start a slowflower movement!