Kom landbloemen plukken in onze biologische bloementuin

Op onze boerderij telen we prachtige, levenskrachtige en eigenzinnige landbloemen.
Onze landbloementuin (1ha) is niet alleen heerlijk om uit te plukken maar is tevens een lust voor het oog, heerlijk om in rond te wandelen én niet te vergeten een snoeptuin voor de bijen.

 

Je bent welkom op speciale plukdagen

Vanaf eind juli, begin augustus hopen we je te kunnen verwelkomen. We houden je op deze site en via Facebook en Instagram op de hoogte van de data en openingstijden.
Kijk voor je bezoek of er wijzigingen zijn, i.v.m. het weer of werkzaamheden op onze boerderij.

Hoe werkt het?

In de wagenkeet ontvang je een snoeischaar (of je neemt je eigen snoeischaar/mesje mee) en via de kruidentuin, over het bruggetje, kom je in de bloemenpluktuin. Wandel rond, laat je verwonderen en pluk als je dat wilt een boeket. Terug in de wagenkeet kun je betalen.

Een handboeket kost €8,50, een groter landboeket kost €12,50. Een kinderhandboeket kost €3,50.

Blijf gerust nog even nagenieten, er is koffie, thee en appelsap (vaak met iets lekkers erbij) verkrijgbaar.

Cadeaubon

Wil je iemand verrassen met een cadeaubon voor een zelf te plukken boeket?

Mail ons, de keuze is een handboeket van €8,50 of een landboeket van €12,50. Wij sturen je dan per e-mail de cadeaubon.

Samenwerking

Bloemiste Marit van MK Floral Design uit Rotterdam (Katendrecht) gaat ook in 2021 weer bloemenworkshops bij ons geven. Zodra de data bekend zijn, communiceren we dat via deze site en op de socials. Ook plukt Marit bloemen bij ons op het land en maakt er prachtige veldboeketten van. Die veldboeketten kunnen bij Marit besteld worden en zijn af te halen in de winkel op Katendrecht.

Slowflowers

Sinds juni 2019 zijn we aangesloten bij slowflowers.nl. Slowflowers Nederland verbindt telers, bloemisten, ateliers en consumenten met elkaar, zodat biologische (SKAL gecertificeerd) bloemen, biologisch dynamische (SKAL + Demeter gecertificeerd) bloemen en slowflowers (geen officiële certificering) in Nederland beter vindbaar, zichtbaar en begrepen worden.

Steeds duidelijker wordt hoeveel chemicaliën de teelt van bloemen kost. Tijd voor een tegenbeweging: let’s start a slowflower movement!