Bio Kultura afhaalpunt, zaterdag 14 maart 2020

Is je tuin al klaar voor het nieuwe groeiseizoen? 

Ook dit voorjaar zijn we afhaalpunt voor BIO KULTURA producten. Vooraf bestellen is noodzakelijk. Uiterlijk zondag 8 maart 2020 moet je bestelling bij ons binnen zijn. Mail je bestelling naar info@groentenabonnement.nl 

Wij sturen een bevestiging. Je kunt je bestelling op onze boerderij afhalen op zaterdag 14 maart a.s. tussen 9.00 en 16.00 uur. Past deze datum of afhaaltijd niet, mail dan gerust om te bekijken of we een ander afhaalmoment kunnen afspreken. Dat komt vast goed!

Hieronder staat een beschrijving van de producten en hun prijzen.

Een gezonde bodem als basis!

Een gezonde bodem staat aan de basis van iedere sier- en moestuin. De bodem is immers ‘het huis’ van de plant. En deze moet goed verzorgd worden. Een actief bodemleven met voldoende schimmels en bacteriën zijn van groot belang. Ook een goede bodemstructuur met een goede waterhuishouding zijn belangrijke aspecten. Voeding van de plant moet langzaam werken en langdurig beschikbaar zijn. Het succes van de plant begint ondergronds. Met de wortels stevig in een gezonde bodem. Met de drie-eenheid biologische Potgrond, Tuinaarde en Mestcompost kun je het gehele jaar aan de slag in de tuin. De producten zijn op eigen kwekerij ontwikkeld, met daarbij de bovenbeschreven elementen als uitgangspunt.

Biologische Tuinaarde

De biologische tuinaarde van Bio-Kultura is een hoogwaardig product op basis van verschillende soorten compost. De tuinaarde heeft een hoge toevoeging van biologische organische mest en is dan ook rijk aan voeding, sporenelementen en stimuleert het bodemleven en de waterhuishouding. Waarom is deze tuinaarde anders dan andere soorten tuinaarde? Wij vinden dat als je borders, plantbedden, bakken of plantgaten wilt opvullen of ophogen, je hiervoor een hoogwaardige grond moet gebruiken. Samengesteld uit verschillende soorten compost. De perfecte basis voor het opstarten van de moestuin.

Zak van 40 liter € 6,95 

Biologische Organische Mestcompost

De biologische organische mestcompost is de basisbemesting voor een heel jaar. De compost is zeer geschikt voor de border, rozen en hortensia’s en eventueel hagen (taxus, beuk, liguster, etc.). Het gebruik van deze mestcompost kan het gehele jaar, maar verwerkt het mooiste in de periode november tot en met april. Het is een basisch product en is dus niet geschikt voor zuurminnende planten zoals Rhododendron en Coniferen.

Zak van 40 liter € 6,45 

Biologische Potgrond

De biologische potgrond van Bio-Kultura bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen. De hoofdbestanddelen zijn; biologische organische mestcompost, kokosvezels, boomschors-compost, een plantaardige voedingskorrel, vulkanisch steenstof (vele mineralen en spoorelementen) en veenmos. Het tuinturf (laagveen) gehalte, dat in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. Ook van bloedmeel, beendermeel en verenmeel  maken we bewust geen gebruik als goedkope (en niet-biologisch) voedingsstof.

Zak van 40 liter € 8,00 

Plantaardige voedingskorrel

Vaak staan planten in potten of bakken. Gedurende het seizoen kan het soms noodzakelijk zijn om de planten een beetje bij-te-voeden. Dit kan gemakkelijk met onze plantaardige voedingskorrel. Deze korrel is volledig plantaardig en bestaat hoofdzakelijk uit zeewier en algen. De korrel geeft kamperplanten en buitenplanten net dat stukje extra voeding om er gedurende het gehele seizoen mooi bij te laten staan. De korrel is ook geschikt voor gebruik op de moestuin, border en het gazon.

Emmer van 750 gram € 13,95

Voor meer informatie over Bio Kultura en hun producten kun je natuurlijk de site bekijken: BIOKultura.nl

Datum

14 maart 2020
Verlopen!

Tijd

09:00 - 16:00

Locatie

Landzicht Biologisch
Broekseweg 2a
Categorie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + acht =