Jubileum Oogsttafel

Kom samen de oogst vieren!

Wij, Mees en Ageeth, nodigen je van harte uit aan de Jubileum-oogsttafel van Biologische Boerderij Landzicht.

Het zal je niet ontgaan zijn dat het groente-abonnement 25 jaar bestaat. En dat willen we samen met jou, ons hele gezin en alle Landzichters aan de lange Jubileum-oogsttafel vieren! De oogsttafel wordt verzorgd door The Holy Kauw Company.

Dankbaarheid

Dankbaarheid is het woord dat ons te binnenschiet als we terugkijken op 25 jaar groente-abonnement.

Bij oogst denken we aan akkers vol aardappelen, granen en natuurlijk groenten die je vers van het land in je pakket ontvangt. Naast enkele mindere oogsten hebben we ook rijkelijke oogsten mogen binnenhalen. En niet alleen letterlijk. De figuurlijke oogst is misschien wel het allermooist!

Door de verbinding met jou als abonnee kunnen we kleinschalig, te midden van een levendige biodiversiteit telen. De gevarieerde hagen, knolwilgsingels, de hoogstamfruitboomgaarden, de kruiden-en bloementuin, de zonnepanelen voor 100% groene stroom, zouden hier geen plaats hebben gekregen zonder die verbinding; de wekelijkse afzet van onze groenten aan jou.

Wij kunnen door en voor jou werken aan een prachtige samenhang van alle natuurrijken: aarde, planten, dieren en mensen………. WAUW!

Floor, toekomstboer

Het allereerste pakket ging de deur uit in de week dat Floor werd geboren. Hij was het enige kind van de vijf dat nooit met speelgoed speelde maar altijd op het land, in de tractor of in de schuren te vinden was. Dat juist hij het boerenbedrijf wil gaan voortzetten, verbaast ons dan ook niet. Niets mooier dan het boerenvak te kunnen overdragen aan je kind. Wij kunnen je verzekeren, hij heeft het in de vingers! Samen met ons en ons team gaat ie door met de akkerbouw en het groente-abonnement. Inmiddels hebben zijn nieuwe plannen ook al vorm gekregen, daarover vertellen we later meer.

De datum voor de Jubileum-oogsttafel hebben we niet zomaar gekozen, het is precies de dag waarop Floor 25 jaar hoopt te worden, dus ook dat feestje vieren we samen met jou!

The Holy Kauw Company

Arno en Mireille van The Holy Kauw Company zijn dé aangewezen personen om van de oogsttafel een culinaire beleving te maken. 

‘Met heel veel liefde en plezier laten wij ons uitdagen om jou mee te nemen in een culinaire beleving aan de feestelijke oogsttafel. Als het weer het toelaat, beginnen we lekker buiten in de kruidentuin. We bereiden en serveren eten waar we zelf het meest van houden. Biologisch, van het seizoen, puur en met verrassende smaakcombinaties. Zo vers van het land op de oogsttafel. Beter wordt het niet denken wij.

Wij zijn van mening dat lekker eten niet alleen met de mond en neus gebeurt, maar voor een groot deel ook met onze ogen. Daarom zorgen we, buiten de goede kwaliteit en heerlijke smaken, dat onze gerechten er altijd mooi, fris en vooral ook heel kleurrijk uitzien. Een lust voor de mond en een feestje voor het oog.

De tafel wordt gevuld met gerechten om met elkaar te delen: met o.a. mezzeschalen vol Oosters lekkers, speciale groentenfrieten met een verrassende dip, bijzondere bereidingen van groenten en kruiden, en natuurlijk hoort er ook een gerecht van Vivian en Barry bij! We sluiten feestelijk af met een verrukkelijk dessert waarin seizoensfruit van dichtbij wordt gecombineerd met kruiden van ver.

Aan deze oogsttafel wil je toch aansluiten? Wij kijken ernaar uit!

Groetjes, Arno en Mireille’

Datum

28 september 2019
Verlopen!

Locatie

Landzicht Biologisch
Broekseweg 2a
Categorie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =