Gember

Gember is een tropische plant. De wortels worden voor culinaire en medicinale doeleinden gebruikt. Het geeft een heet en citroenachtig smaakje aan gerechten.

Basisbereiding: Breek een stuk verse gember af, schil en rasp met een zeer fijne rasp. Verse gember heeft een sterkere smaak dan de gedroogde en gemalen wortel.
Je bewaart het het beste in een schaal in de keuken. Ook kun je het goed invriezen. Je kan de knol bijv. in stukken van 4 cm groot hakken. Vervolgens pak je ze in met plastic folie en leg je ze in de vriezer. Als je dan wat nodig hebt, kun je zo een stukje uit de vriezer halen. Laat het 5 minuten liggen, de schil is dan zacht genoeg om met een mesje eraf te snijden. Vervolgens rasp je de rest, ideaal! Je merkt geen smaakverschil én het is een stuk makkelijker om te raspen. Zo heb je altijd verse gember bij de hand!

Gember zorgt voor een betere spijsvertering, helpt bij misselijkheid, zuivert je lymfestelsel en versterkt je afweersysteem. … het is met recht een superfood te noemen!

Benieuwd wat er deze week in je pakket zit?