Meld u aan voor onze nieuwsbrief

zomerfeest 2013 014.JPG
Landzicht biologisch groentenabonnement

ZOMERFEEST, zaterdag 26 augustus 2017

KOM ERVAREN, PROEVEN EN GENIETEN op onze best bijzondere boerderij!

Zaterdag 26 augustus 2017 organiseren we weer een zomerfeest voor iedereen!
Onze boerderij waar groenten worden geteeld, waar bloemen groeien, waar de kruidentuin en de boomgaarden schoonheid toevoegen, willen we deze dag graag met u delen. 

PROGRAMMA

  • biologische CATERING
  • RONDLEIDINGEN
  • BLOEMENPLUKKEN
  • KLEINE MARKT
  • WORKSHOPS
  • KUNST en AMBACHTEN
  • en natuurlijk: MUZIEK!

WELKOM

We hopen dat iedereen, abonnees, familie, vrienden, buren en andere geïnteresseerden de diversiteit komen ervaren en zullen genieten op onze best bijzondere boerderij. Noteert u het zomerfeest, zaterdag 26 augustus a.s., alvast in uw agenda! 

Hieronder  terugblik op het zomerfeest van 2015. 

 

 

MARKT EN MEER!

Vilt & Vezels

Tineke van Heeren en Charonne de Boer en hebben een gezamenlijke passie, namelijk werken met ruwe, onbewerkte natuurwollen en daar de meest uiteenlopende dingen van maken zoals vachttassen, sjaals, objecten voor in het interieur en alles wat maar van wol kan worden gemaakt. Op het zomerfeest hebben ze een marktkraam en verzorgen de workshop wolvilten.
www.viltenvezels.nl

Djembé-workshop/ Ruben en Dick? Nee,  Rufus and Richie

Mei j.l. hebben beiden jongens voor de vijfde keer een muzikale tour door Ierland gemaakt. Hun podium bestond uit gezellige pubs, koffiehuizen, restaurantjes en de straat. Het avontuur was te leven van de giften die de mensen in de pet gooiden. Dat heeft wederom voor veel avontuurlijke momenten gezorgd. Op het zomerfeest zullen de jongens mini concertjes geven die zij aanvullen met mooie verhalen en grappige anekdotes uit deze muzikale reis. Zo kom je er bijvoorbeeld achter waarom ze nu ook Rufus and Richie heten! Aansluitend kan iedereen meedoen met djembé en beleef je die avonturen misschien een beetje zelf.......

Slijterij d'Ouwe Have

Kees en Hetty van Slijterij d' Ouwe have zijn al 40 jaar wijnspecialisten, zij hebben voor het zomerfeest een aantal biologische wijnen speciaal voor u geselecteerd.

Desembakkerij Schalkwijk

Peter en Louise Schalkwijk hebben een desembakkerij- en winkel in Bleskensgraaf. Op ons zomerfeest zijn zij aanwezig met een mobiele oven en bakken ze ter plekke heerlijk vers desembrood voor u!

Hottie sambal

Sita Danser is de bedenkster van Hottie Sambal & Sauzen. De sambals en sauzen zijn vrij van conserveringsmiddelen en smaakstoffen en geheel biologisch. Ze worden gemaakt van de ingrediënten die geteeld worden door biologische boeren in en rond Rotterdam. Kom proeven! Bij ons staat minstens één van de smaken van hottie in de koelkast.... www.hottiesambal.nl

Masline olijfolie

Gabriële Mendolia laat u proeven van de lekkerste biologische olijfoliën die hij zelf voor u heeft geselecteerd van eigen boomgaard in Italië en ingekocht bij collega's.

De Droomgaard

In de droomgaard van Remmert en Caroline Koch groeien Nashiperen. Die peren kunnen na de pluk uit de hand worden gegeten. Het teveel wordt verwerkt tot sap en jams enz. zonder enige toevoegingen. www.kwakofruitteelt.nl

Emilia's Treasures!

Mooie handgemaakte kunstwerkjes van Emilia Gorseman.

Mandenvlechten, werken met natuurlijk materiaal

Hendrik Ruitenbeek vlecht in zijn vrije tijd manden van wilgenteen. Graag laat hij u
kennismaken met het ambacht mandenvlechten.

de "Landzicht" kraam

Onze inpaksters hebben deze dag  een nieuwe rol: verkopers! Niet alleen groente en fruit maar ook onze appelsap, speltpasta en walnotenolie (nieuw!) bieden zij te koop aan! Bij deze kraam kunnen natuurlijk ook nieuwe abonnees zich aanmelden en al hun vragen stellen. 

De imkers

Jasper: "Als hobby-imker houd ik, Jasper van Geelen, al ruim dertig jaar met veel plezier bijen. Ik doe dat biologisch, met respect voor de bijen. Zo overwinteren de bijenvolken op de honing die zij zelf verzameld hebben. Als de volken sterk genoeg zijn, oogst ik in het vliegseizoen elke maand honing. En omdat er dan steeds andere bloemen bloeien, smaakt de honing ook steeds anders, maar ook de kleur en de dikte van de honing verschillen per maand. De bijenkasten heb ik zelf gemaakt, net als de raampjes die in de kast hangen. Van de bijenwas maak ik heerlijk geurende, zuivere bijenwaskaarsen. Op de open dag van Landzicht laat ik u zien hoe ik deze kaarsen giet. Bovendien is er honing te koop van de springbalsemien en lippenbalsem met bijenwas en honing. De bijenstal staat in de Dordtse Biesbosch en er gaat toch niets boven honing en waskaarsen uit eigen omgeving?"
Mika: "Ik ben Mika van der Engh en op boerderij Landzicht heb ik samen met mijn vader 3 bijenvolken staan. Op het zomerfeest zal ik echte Landzicht-honing verkopen."
Heeft u vragen over het leven van de bijen enz., wij zullen proberen ze te beantwoorden.

Rotterzwam

Siemen en Melissa laten u kennismaken met Rotterzwam. RotterZwam is dé eetbare paddenstoel uit Rotterdam. In het oude zwembad Tropicana worden zwammen gekweekt op koffiedik en koffieschilletjes. Kom zeker naar de kraam als u deze inventieve ondernemers en hun plannen wilt leren kennen.

Houtdraaien en servies

Jaap de Jong is één van onze wekelijkse inpakkers van het groentepakket. Hout is een passie van Jaap. Als hij een mooi stuk(je) hout ziet, willen zijn handen daar graag iets moois van maken. Tijdens het zomerfeest laat Jaap het houtdraaien zien. Zijn vrouw Lien is ook in de kraam aanwezig en verkoopt het favoriete servies van Ageeth: Bunzlau.

Help2Help

Willeke: Stichting Help2Help staat voor een betere toekomst voor kansarme kinderen in India (Calcutta en directe omgeving). Met kleinschalige, meerjarige projecten zorgen we voor scholing, voedsel en medische hulp. Onze medewerkers bezoeken elk jaar elk project ter plaatse. Zo houden we contact met de kinderen, met de leidinggevenden en weten we precies wat er met het gedoneerde geld gebeurd. Wij staan voor transparantie. Onze financiële verslagen kunt u downloaden van onze website. Onze medewerkers ontvangen geen vergoedingen. Ook de kosten voor de gemaakte projectreizen worden volledig door onze medewerkers zelf betaald. Op het zomerfeest verkopen we originele Indiaase cadeautjes. www.help2help.nl

Marja den Uijl

Marja maakt de prachtigste woonaccessoires, veelal van natuurlijke materialen, bijv. driftwoodartikelen, steigerdeellampen enz. 't Is eigenlijk niet te vertellen, dat moet u gezien hebben.

Jan Bijl

Jan's hobby is keramiek en Japanse raku, dat moet u gezien hebben........helaas, Jan was ziek en kon er niet bij zijn. Jan namens ons allemaal: Beterschap!

Maia ligfietsen

Éen van onze afhaaladressen in Dordrecht is Maia ligfietspunt. Heeft u altijd al eens willen kennismaken met ligfietsen? Dat kan op ons zomerfeest. Gert Lunenborg van Maia ligfietspunt kan u alles vertellen over ligfietsen en hij brengt ligfietsen mee om te proberen.

Biocosmetica

Miriam van de Bergh (en haar dochter Benthe) zullen u laten kennismaken met biologische verzorgingsproducten en cosmetica, wat een keus! Hun webwinkel heet www.biocosmetica.nl

De Kaassensatie

Jan en Adrie runnen de kaaswinkel in Strijen. Speciaal voor het zomerfeest selecteren zij voor u de lekkerste biologische kazen.

Help de bij

In de kraam van André Bloemberg kun je alles vinden op bij- en vogelvriendelijk gebied: mooie bijenhotels, nestkastjes enz. Je neemt er vast iets van mee naar je (stads)tuin. 

Last but not least!

Ook is de "huisband" weer van de partij. Misschien kent u ze van vorige jaren, vier heren met viool, contrabas en gitaar. Zij trekken rond en spelen waar ze willen. Misschien wel een concertje aan uw lunchtafel? 

 

 

Vorige pagina

Volg ons op facebook en twitter

Powered by HVMP Internet Marketing
Vormgeving en illustraties: Janna Kool