Meld u aan voor onze nieuwsbrief

4591.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Workshop Zuurkool maken en andere spannende fermentaties, 27 september 2014

Zaterdag 27 september a.s. verzorgt Sanne Zwart, keukenboerin, een workshop “Zuurkool maken (eandere spannende fermentaties!)”

Wist je dat zuurkool oorspronkelijk het resultaat is van gefermenteerde, witte kool? Dankzij fermentatie kun je de kool lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Ook olijven en augurken zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur en lekker gezond. En het leukste? Je kunt het heel makkelijk zelf maken, bijv. met de groenten uit je groentepakket!
Na een rondleiding over het land door Mees, neemt Sanne het roer over en geeft een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag. Je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld........

Meer over Sanne:

Sanne is al jaren enthousiast abonnee en vindt het leuk om te laten zien hoe je thuis op een simpele manier bewust met eten om kunt gaan. Door het zelf te maken bijvoorbeeld met de groenten uit je groentepakket! Want met een beetje hulp van moeder natuur overtref je al snel de gemiddelde fabriek in het maken van gezond en lekker eten. Zo bakt zij zelf dagelijks desemboord en is ze inmiddels behoorlijk ervaren in het fermenteren. www.keukenboeren.nl

De kosten voor de workshop bedragen 25 euro p.p. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier hieronder. Er is plaats voor maximaal 25 personen. Wij sturen een bevestiging van de aanmelding. Zodra de kosten voor de workshop zijn voldaan, is de aanmelding definitief.

Graag tot ziens,

Sanne, Mees en Ageeth.

Vorige pagina

Privacy statement
Powered by HVMP Internet Marketing
Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.