Meld u aan voor onze nieuwsbrief

4591.jpg
Landzicht biologisch groentenabonnement

Week 52, 2014

Lieve abonnee,

Aankomende week zullen we zoveel lekkers in het pakket aantreffen, dat wij het nog lastig vonden om slechts 1 kerstmenu samen te stellen. Omdat we zelf ook nog geen definitief diner hebben uitgekozen, geven we vier menusuggesties. Sommige recepten zijn nieuw, soms verwijzen we naar andere recepten op de site die we lekker vinden. Onze familietraditie is dat we met kerst een ouderwetse rollade met jus eten en daarbij verschillende heerlijke groenten. De menusuggesties 1 tot en met 3 gaan daarom uit van een rollade, maar dan zou natuurlijk van alles kunnen zijn. Menusuggestie 4 is vegetarisch en daar beginnen wij nu al trek in te krijgen, dus misschien is het dit jaar tijd om onze traditie aan te passen? We hopen je met deze suggesties voldoende inspiratie te geven voor een mooi kerstdiner en nog meer wensen wij je een fijne, gezellige en smakelijke kerst toe!

Hartelijke groeten, Barry en Vivian

P.s. Wanneer je op een recept klikt, wordt je doorgelinkt naar alle recepten van de desbetreffende groente. Om je hier iets sneller doorheen te helpen, staat er 'kerstsuggestie' achter het recept dat wij in gedachten hebben voor het kerstmenu.

Menu 1:
Amuse: Filodeeghapje met gekarameliseerde prei en fêta
Voor koud: Lintensalade van schorseneren en granaatappel
Voor warm: Zoete aardappelsoep met peper
Hoofd: Rollade met gepofte aardappel gevuld met  boerenkool of palmkool, slamix met appel, walnoot en karnemelkdressing
Na: Gemarineerde sinaasappel met rozemarijn en kaneel-hazelnoten

Menu 2:
Voor warm: Snelle prei-crèmesoep
Voor koud: Lintensalade van schorseneren met granaatappel
Hoofd: Rollade met zoete bataatpartjes(met pittige komijnmayonaise), salade van palmkool met Parmezaanse kaas en pijnboompitten, schorseneren met citroensaus.
Na: Winterse pavlova      staat bij stoofpeer

Menu 3:
Amuse: Crostini met boerenkool/palmkool en ansjovis
Voor: Snelle prei-crèmesoep
Hoofd: Rollade met stoofperen, zoete bataatpartjes (met pittige komijnmayonasie), lintensalade van schorseneren met granaatappel of slamix met appel, walnoot en karnemelkdressing
Na: Appel met kruimeldeeg en vanille-ijs

Menu 4:
Voor warm: Romige schorsenerensoep
Voor koud: Slamix met appel, walnoot en karnemelkdressing, eventueel met geitenkaas
Hoofd: Parelgortrisotto met zoete bataat en palmkool,  gesmoorde prei met olijfolie en tijm
Na: Gemarineerde sinaasappel met rozemarijn en kaneel-hazelnoten, met een bolletje kaneelroomijs

Groentepakket:

Fruitpakket:

  • Appel
  • Sinaasappel
  • Kiwi

Combipakket:

Aardappelen:

  • ras Annabelle
Vorige pagina

Privacy statement
Powered by HVMP Internet Marketing
Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.