Meld u aan voor onze nieuwsbrief

1045.JPG
Landzicht biologisch groentenabonnement

Nieuwsbrief

Hieronder kunt u de nieuwsbrieven lezen die we in het pakket doen om u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen op de boerderij. Ook melden we nieuws over het programma Welkom bij de boer!

ZOMER 2018

Klik hier voor de kleurrijke versie van de zomernieuwsbrief!

Zomerweer

Het zal u niet ontgaan zijn, het is zonnig droog weer met best veel wind en dat al weken! Heerlijk natuurlijk als je tijd hebt om van het mooie weer te genieten. Hier op de boerderij zijn we er maar druk mee. Het land droogt steeds verder op en daar waar de tractor aan het werk is, zie je grote stofwolken de tractor achtervolgen. Bas, onze tuinder, is hele dagen in de weer om de gewassen, bijv. snijbiet, sla, tuinmelde enz. te beregenen. Dat is sjouwen met pompen, buizen en slangen om het slootwater naar het land te brengen. Een hele klus!
De aardappelen hebben we meermalen laten beregenen door de loonwerker en zoals het er nu naar uitziet zal dat volgende week weer nodig zijn, een dure bedoeling helaas.
Een bijkomstig voordeel van het extreem droge land is dat er ook bijna geen onkruid groeit. Dat is normaliter onze grootste werkgever in deze tijd van het jaar.
Een beetje huiverig worden we er wel van als we bedenken dat een lange periode droog weer vaak wordt gevolgd door overvloedige regenval. Maar laten we ons daar nu nog geen zorgen om maken.

Zomervakantie

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Trekt u eropuit? Laat het ons tijdig weten. Er is één belangrijke deadline: de vakantie-opgave moet uiterlijk vrijdag 8.00 uur bij ons binnen zijn voor de volgende week.

Via onze site is het heel gemakkelijk door te geven, klik hier!
Week 31, 2018 hebben we zelf een weekje vrij. We leveren die week géén pakketten, d.w.z. woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 augustus 2018.
Als uw afhaaladres gesloten is in andere weken dan week 31, ontvangt u van ons een apart bericht in uw mailbox.

Zomerfeest

Traditiegetrouw vieren we elk jaar ons zomerfeest (open dag). In 2016 hadden we een jaartje rust ingebouwd en dat is ons goed bevallen. Het zomerfeest in 2017 was geweldig; zoveel fijne bezoekers, prachtig weer, mooie kramen, leuke workshops, heerlijk eten van Barry en Vivian en team, de groente-bloemen-kruidentuin met al haar pracht, we hebben met elkaar genoten. De organisatie vraagt echter veel tijd en aandacht. Dit jaar hebben we besloten opnieuw een jaartje over te slaan. Volgend jaar bestaat ons groente-abonnement 25 jaar. Dat jubileum willen we graag met u vieren tijdens het zomerfeest van 2019!
Toch willen we u de gelegenheid bieden om onze boerderij te bezoeken, een rondleiding te krijgen en eventueel bloemen te plukken. De bloementuin is ingezaaid en Mees loopt iedere avond met zijn gieter over het land. Een in-en ontspannend werkje. Ondanks de droogte vermoed Mees dat het een mooie tuin gaat worden. Als de bloemen bloeien nodigen we u dan ook graag uit. Hoe we dat bezoek gaan vormgeven, weten we nog niet precies, maar hou uw mailbox in de gaten!

Zomerzon voor ú en voor Landzicht

Misschien bent u twee weken geleden op onze boerderij geweest bij het toneelstuk "Koning van het Grasland". We hebben heel bijzondere avonden en een zondagmiddag beleefd. Het toneelspel was prachtig maar vooral het beeld van de tragiek die zich momenteel afspeelt op het platteland onder de boeren, de dieren, de planten en vooral in de bodem........... we werden er stil/verdrietig van.
Wat zijn we dan dankbaar en blij met u als abonnee. Dankzij u houden wij het vol. Samen kunnen wij een heel ander beeld van de landbouw laten zien. Geen overbemesting, geen gifstoffen die aarde en water bevuilen, minder monocultuur. Wij werken, samen met bio-collega's, al meer dan 30 jaar op die manier!
Ondanks het feit dat onze boerderij vaak als voorbeeld wordt gezien, waar we best trots op zijn, hebben we uw steun en die van nieuwe abonnees hard nodig. Stuur onze nieuwsbrief of onze site gerust door aan anderen en nodig hen uit nu deel te gaan uitmaken van een groter geheel, een vruchtbare landbouw van de toekomst; het groente-abonnement brengt met heerlijke zomerse groenten zomerzon op uw bord en brengt zomerzon voor de toekomst van Landzicht!
We wensen u een ontspannen, zonnige zomer(vakantie) toe!

Hartelijke groet, Floor, Mees en Ageeth Visser

 

THEATER BIJ DE BOER

Toneelgroep Jan Vos presenteert de Koning van het Grasland op onze boerderij. 

Klik hier voor de kleurrijke uitnodiging. Klik hier om de trailer te bekijken.  

 

 

KERSENPLUKDAG, zaterdag 2 juni 2018 van 10.00 tot 15.00 uur.

Klik hier voor de kleurrijke uitnodiging om kersen te komen plukken.

KERSENPLUKKEN!


Beste abonnee,

De kersen aan de bomen in onze hoogstamfruitboomgaard zijn bijna rijp en dus nodigen we je uit om te komen plukken.
Het plukken is zeer tijdrovend en de kersen zijn kwetsbaar. In het fruitpakket kunnen wij ze helaas niet leveren, maar als je ze zelf komt plukken, kun je er toch van genieten!
Op deze dag kunnen we de zelf geplukte kersen aanbieden voor € 3,75 per 500 gram. De beleving van het kersenplukken (en het snoepen onder het plukken) krijg je er gratis bij.
We hopen je zaterdag te ontmoeten!

Floor, Mees en Ageeth Visser

 

LENTENIEUWSBRIEF 2018

Klik hier voor de kleurrijke versie van de lentenieuwsbrief 2018.

Voorjaar op de boerderij.

Volgens de kalender is het alweer twee weken lente. Op de boerderij is hier echter nog niet zoveel van te merken. Door de lage temperaturen komt de natuur maar langzaam op gang. We kunnen aan de dichte bloesemknoppen van de fruitbomen zien dat ze eigenlijk zitten te wachten op warmer weer om dan allemaal tegelijk te gaan bloeien. Ook het groen worden van de meidoornhagen gaat erg traag. De vogels trekken zich minder aan van de temperaturen, zo hoor ik de veldleeuwerik alweer zingen en heb ik de scholekster ook al weer gesignaleerd.
En wij boeren? Wij zijn er helemaal klaar voor om het land te gaan bewerken. De vorst van afgelopen winter heeft de grond enorm goed gedaan. Door de vrieskou is een verkruimelde bovenlaag ontstaan waarin het goed zaaien en planten is, vooral fijnzadige gewassen, zoals bijv. wortelen en bloemen zullen hierdoor goed kunnen groeien. Het zaaizaad en pootgoed is besteld en gedeeltelijk al binnen, uiteraard alles biologisch opgekweekt. De biologische kippenmest ligt klaar om over het land verspreid te worden. Om te kunnen starten met de werkzaamheden zal de bovenlaag van de grond nog wel flink moeten drogen. Voor ons is het dus wachten op droge dagen, liefst met zon en wind. Het wordt voorspeld voor dit weekend......

Op de groentetuin.

Het teeltplan voor de groente- en bloementuin is altijd een hele puzzel maar we zijn er weer uit. Ik kan nu al dromen van de gewassen en de bloemen. Ieder jaar opnieuw is het een wonder om te zien hoe de kale akker, zoals ie er nu bij ligt, over 3 maanden een compleet ander uiterlijk zal hebben.
Bas, onze tuinder, is al gestart met planten, de eerste paksoi , spitskool, sla staat in de grond, de snijbiet is gezaaid. Mijn eerste werkzaamheden zullen bestaan uit het poten van de aardappelen en het zaaien van de tuinbonen, dit doen we met de tractor en machine. Als het voorjaar dan echt losbarst gaat de groentetuin gevuld worden met wel 30 verschillende gewassen, elk met hun eigen plant- en oogsttijden, bijv. andijvie, diverse soorten pompoenen en kolen, (sanguino) bonen, peultjes, diverse slasoorten, wortelen, diverse soorten bieten enz. Heel benieuwd ben ik naar de opbrengst van onze groene asperges. Zou het genoeg zijn voor alle abonnees? Want als er asperges in het pakket zitten, dan is het groeiseizoen pas echt begonnen!


Lezing, Henk Tennekes, toxicoloog.

Vrijdagavond 18 mei a.s. organiseren we een lezing. Toxicoloog Henk Tennekes hebben we uitgenodigd. Nu zult u misschien denken, toxicologie (gif) en biologische boerderij Landzicht, die hebben toch niets met elkaar te maken? Dat klopt! Wij zijn er van overtuigd dat chemische bestrijdingsmiddelen helemaal niet in de natuur en in de landbouw, waar ons eten wordt geteeld, thuis horen. Toch hoor ik nog veel te vaak, 't is toch "duurzaam" geteeld (wat dat dan ook mag zijn), de natuur kan wel tegen een stootje of dan waren die giftige stoffen toch wel verboden......... en dat gaat me heel erg aan het hart!
Henk Tennekes is wetenschapper en zal tijdens de lezing ingaan op de schadelijke gevolgen van het gebruik van neonicotinoïden , een in de landbouw veel gebruikt bestrijdingsmiddel tegen insecten, wat bij de introductie "duurzaam" werd genoemd. Al in 2009 publiceerde hij hierover. Hij toonde het verband aan tussen het gebruik van dit middel en het uitsterven van insecten (waaronder bijen) en insectenetende vogels. Sindsdien stuit hij vooral op heel veel weerstand. Maar de berichtgeving over het uitsterven van insecten en (weide) vogels zal ook u niet ontgaan zijn. Tijd om de waarheid onder ogen te zien! Wilt u over dit onderwerp meer weten? Kom dan naar de lezing. Opgeven kan via onze site.

Hoop: teelt te midden van biodiversiteit.

Ondanks het feit dat er nog steeds geen definitief verbod op het gebruik van deze gifstoffen in de natuur en in de landbouw is, is er hoop. Steeds meer boeren én consumenten trekken samen op om het bestaan van biologische landbouw te ondersteunen. Bijna 24 jaar geleden zijn wij gestart met het telen speciaal voor abonnees. Die directe verbinding heeft het niet alleen mogelijk gemaakt om biologisch kleinschalig, rendabel groenten te telen en af te zetten, maar er kan zelfs worden gewerkt aan de biodiversiteit; de groenten groeien te midden van knotwilgsingels, meidoornhagen, hoogstamfruitboomgaarden, er is een kruidentuin, een bloementuin en alles vormt één geheel. Jaarlijks keren de kieviten, scholeksters, veldleeuweriken, witte en gele kwikstaarten terug op onze groentetuin en vinden hun beschutting in de hagen. Zou die terugkeer te maken hebben met het feit dat er nog volop insecten in de aarde zitten waarop al meer dan 30 jaar geen gif is gebruikt? Ik vermoed van wel!

Tot slot kan ik niet genoeg benadrukken dat ik u zeer dankbaar ben. Samen maken we biologisch telen te midden van biodiversiteit mogelijk!


Hartelijke groet, ook namens Floor en Ageeth
Mees Visser

 

 

Klik hier voor een kleurrijke versie van de nieuwsbrief
"Samen werken aan een vruchtbare aarde"

Samen werken aan een vruchtbare aarde!

Geniet u ook zo van het heldere, droge, zonnige weer? Wij in ieder geval wel! De lentekriebels zijn volop aanwezig en onze groene vingers willen aan het werk. Op het land kunnen we nog niet aan de slag, maar de bodem voorbereiden op een vruchtbaar groeiseizoen kan al wél. Deze voorbereiding heeft vooral in het voorjaar onze aandacht. Zeker in de biologische teelt is werken aan een vruchtbare bodem een heel belangrijk aspect. In een volgende nieuwsbrief schrijven we meer over de boerderij en de teelt van uw biologische groenten, nu even een kort bericht voor abonnees met groene vingers.

Bodemverzorging

Een gezonde bodem is niet alleen belangrijk op de boerderij  maar staat ook aan de basis van iedere sier- en moestuin. De bodem is immers ‘het huis’ van de plant en vraagt om een goede verzorging.
De mensen van Bio-Kultura weten alles van een optimale bodemverzorging en hebben hoogwaardige producten ontwikkeld die u helpen het groeiseizoen goed te starten.

Bestel Bio Kultura producten met 10% korting

Wij hebben met Bio-Kultura de afspraak gemaakt dat we zaterdag 17 maart a.s. afhaalpunt zijn van biologische potgrond, tuinaarde, organische mestcompost en plantaardige voedingskorrels.  Heeft u interesse in deze producten? Mail uw bestelling naar info@groentenabonnement.nl.

Vooraf bestellen is noodzakelijk. Doe dit uiterlijk zaterdag 10 maart a.s. U ontvangt bovendien 10% korting op uw bestellingKlik hier voor meer informatie over de producten en hun prijzen. Afhalen zonder bestelling is niet mogelijk.

Zien we u zaterdag 17 maart a.s.?

Hartelijke groet,

Floor, Mees en Ageeth Visser

OPGERUIMD HET NIEUWE JAAR 2018 TEGEMOET!

Klik hier voor de kleurrijke versie van de nieuwsbrief 

KERST 2017

Klik hier voor de kleurrijke versie van onze inmiddels traditionele kerstnieuwsbrief 2017. 

Lees hier de kleurrijke versie van de herfstnieuwsbrief. http://mailchi.mp/groentenabonnement/herfst-herfst-wat-heb-je-te-koop?e=35691ed85f 

HERFST, HERFST, (2017) WAT HEB JE TE KOOP.......

Op de boerderij is de herfst onlosmakelijk verbonden met de oogst.  De oogst is dit jaar heel goed, vooral door het groeizame weer. De witte en rode kolen zijn extra groot geworden (ruim voldoende om te fermenteren, zie hieronder) en ook de pompoenen zijn zwaarder dan vorig jaar. Gelukkig hebben we bij de oogst van de pompoenen hulp gehad van een Vrije Schoolklas. 27 paar handen maakten dit werk dan ook heel licht. Naast de vertrouwde gewassen hebben we dit jaar ook paarse boerenkool op het land die we over een paar weken zullen oogsten. We zijn benieuwd wat u ervan vindt. De dieppaarse kleur tussen alle groene kleuren ziet er op het land al aantrekkelijk uit.

Onze prachtige oogst hebben we te koop!

 

Dat wij onze groenten niet traditioneel verkopen, maar via het groente-abonnement, is niet zonder reden. Dankzij uw wekelijkse afname is het mogelijk om kleinschalig te telen, geen monocultuur, maar heel veel diverse teelten naast elkaar; dit alles te midden van een enorme biodiversiteit. Dat is best bijzonder en, volgens mij, ook heel noodzakelijk voor de toekomst van de landbouw.

Meer hierover leest u op onze site onder het kopje Dankzij ú; neem even de tijd,  dat móet u gelezen hebben! We kunnen u niet vaak genoeg laten weten: uw keuze heeft zoveel impact!

Hartelijke groet, Floor, Ageeth en Mees Visser

Recepten van Barry en Vivian

Nu de dagen weer korter worden, hebben we vaak extra zin om de keuken in te gaan. Tweewekelijks zorgen Barry en Vivian voor nieuwe recepten passend bij de, soms verrassende,  groenten in het pakket; de gezellige teksten van Vivian krijgt u er gratis bij!

De recepten plaatsen we allemaal op onze site en sinds kort posten we foto’s van gerechten op Facebook en Instagram. Dat fotograferen is nog een hele uitdaging ……….Ook de recepten op de site gaan we voorzien van foto’s, we hebben er al een klein beginnetje mee gemaakt. Ook de vormgeving is mooier en duidelijker geworden. Op deze manier hopen we iedereen enthousiast te maken te koken met biologische groenten van het seizoen en dan het liefst met ons groentepakket!

Workshop Fermenteren

Zaterdag 11 november van 10.00-12.00 uur verzorgt Sanne Zwart opnieuw een workshop “ Zuurkool maken (en andere spannende fermentaties!)”

Dankzij fermentatie kun je groenten lang bewaren en blijven de vitamines bewaard. Denk bijv. aan gefermenteerde witte kool = zuurkool. Ook olijven en augurken zijn bekende voorbeelden van gefermenteerde groenten. Minder bekend, maar ook erg lekkere smaakmakers bij je gerechten, zijn verzuurde bietjes, wortelen, Chinese kool (kimchi!) of een combinatie. Alles puur natuur,  lekker en gezond. En het leukste? Je kunt het heel makkelijk zelf maken. Niet alleen tijdens de workshop maar ook thuis met de groenten uit je groentepakket. 

Sanne geeft een kort lesje geschiedenis en biologie (gefermenteerd voedsel leeft!). Vervolgens pak je rasp, mes en mandoline en ga je aan de slag. Je gaat naar huis met potjes die gevuld zijn met lekkers in wording. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is geduld...
Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Wees er snel bij, we hebben slechts plaats voor max. 25 personen.

Aanrader: Aan tafel bij Anna.  

Degene die onze Facebookpagina volgen, hebben het vast al gezien. Niet alleen de recepten van Barry en Vivian komen voorbij maar ook de pagina van “ Aan tafel bij Anna”  wordt vaak gedeeld. Van jongs af aan is Anna (abonnee en ook opgegroeid met het groentepakket, met dank aan haar moeder!) in de keuken te vinden. Altijd aan het bakken en koken. 
Anna: “Ik sta heel graag in de keuken. Twee jaar geleden ben ik foto's van mij gerechten gaan delen via instagram. De reacties die ik daarop kreeg waren erg leuk en het aantal volgers groeide hard. De vraag die ik toen dagelijks kreeg was waar ze de recepten konden vinden. In 2016 ben ik daarom begonnen met mijn kookblog om zo mijn passie en recepten te delen. Ik kook het het liefste met verse en lokale seizoensproducten. Daarnaast ben ik in september 2017 gestart met de koksopleiding, om zo nog meer te leren over koken, lekker eten en goede (gezonde) producten.  Net als jij kook ik wekelijks met de verse, biologische groenten uit het pakket. Ik help je daarom graag aan makkelijke, verrassende en gezonde recepten hiervoor. Ook geef ik je een inkijkje in wat ik leer tijdens de opleiding. Zie ik je op mijn site? Welkom! www.aantafelbijanna.nl " 

FOTOIMPRESSIE ZOMERFEEST 2017

Een korte fotoimpressie van het zomerfeest 2017? Klik op de link http://mailchi.mp/groentenabonnement/terugblik-zomerfeest 

WELKOM OP HET ZOMERFEEST 26 augustus 2017 

Klik op http://mailchi.mp/groentenabonnement/heerlijk-zomer-1660165 voor de kleurrijke uitnodiging!

ZOMERNIEUWSBRIEF 2017

Klik op http://mailchi.mp/groentenabonnement/heerlijk-zomer om de kleurrijke versie van de nieuwsbrief te lezen. 

Beste abonnee,

Hoewel volgens de kalender de zomer pas deze week echt begint, lijkt het al wekenlang zomer. Het is droog, zonnig en de temperaturen zijn zeer hoog. Nu denkt u misschien dat het ongunstig is voor het land, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. De gewassen staan er goed bij en vinden nog voldoende vocht in de kleigrond. Wel groeien ze minder snel maar ook het onkruid groeit veel minder snel en dat scheelt heel veel werk! Daar waar nodig kunnen we beregenen, maar een regenbui zou fijner zijn, eerlijk is eerlijk.
Vorig jaar was de zomernieuwsbrief in mineur (heel veel regen!) dat is nu gelukkig niet het geval. Door het droge weer zijn er geen slakken en dus groeien de gewassen zonder belaagd te worden. En niet alleen de gewassen, ook de gezaaide (zonne)bloemen op de bloementuin groeien gestaag. We richten ons erop dat ze op z'n mooist zijn tijdens het zomerfeest. De vele zonne-uren geven niet alleen ons veel levensenergie maar leveren ook veel groene energie via de zonnepanelen, die we goed kunnen gebruiken voor het koelen van uw groenten.
Hieronder een terugblik op het zeer geslaagde kersenplukken waar we veel energie van kregen, een oproep om tijdig uw vakantie door te geven, om extra energie op te doen, en meer over het Zomerfeest waar we veel energie in steken om het tot een waar feest te maken.
Wij wensen u een heerlijke zomer (vakantie)!

Floor, Mees en Ageeth Visser

KERSENPLUKDAG

Wat een mooie dag is het geweest. Jong en oud in de boomgaard aan het kersenplukken. Wow, wat een energie en enthousiasme, dank voor jullie komst!
2e Pinksterdag hebben wij, samen met veel abonnees, genoten van de kersenplukdag. Het was een gok of de vogels ons niet voor zouden zijn......... maar gelukkig bleken er op de plukdag meer dan genoeg kersen te plukken. De ladders, die we hadden geleend van het Hoeksche Waards landschap, waren continu in gebruik en ook werd er flink in de bomen geklommen. Onder en bovenin de bomen hebben velen genoten van het kersenplukken- en eten. Toen we 11 jaar geleden deze boomgaard hebben aangeplant was het onze wens om later samen met abonnees de kersen te kunnen plukken en die wens is uitgekomen!
De beleving van het plukken heeft Carla, abonnee, doen besluiten om de kersen als inspiratiebron mee te nemen naar haar Schrijfcafe (www.eigenwijzewoorden.nl). Dat leverde drie verrassende gedichten op, u kunt ze lezen op onze site. Dat de kersenpluk zelfs tot het schrijven van gedichten leidt voelt heel bijzonder! 

VAKANTIE

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Trekt u er op uit? Laat het ons tijdig weten. Er is één belangrijke regel: De vakantie-opgave moet uiterlijk vrijdag 8.00 uur bij ons binnen zijn voor de volgende week. Via onze site is het heel gemakkelijk door te geven, klik hier!
Ook wij hebben besloten een weekje vrij te nemen, dat is week 31, 2017. We leveren dan geen pakketten. Woensdag 2, donderdag 3 en vrijdag 4 augustus 2017 leveren we géén pakketten.

ZOMERFEEST

De voorbereidingen voor het zomerfeest 2017 zijn begonnen. Zaterdag 26 augustus a.s. hopen we u in groten getale te ontmoeten. Onze boerderij waar uw groenten worden geteeld, waar bloemen groeien, waar de kruidentuin en de boomgaarden schoonheid toevoegen, willen we deze dag graag met u delen. Maar wat nu zo leuk is; abonnees willen ook hun talenten en professie met u delen. Meerdere abonnees geven vorm aan het zomerfeest! Denk aan muziek, natuurworkshop voor kinderen, kijk op gezondheid en huidverzorging, kunst enz.
Wij schrijven u vaak hoe belangrijk wij het telen te midden van biodiversiteit vinden. Ik, Ageeth, ben er van overtuigd dat op alle levensgebieden diversiteit het mooiste is wat er is. Dat het zomerfeest ruimte biedt om ook op deze manier diversiteit te laten zien, geeft me veel voldoening. Met veel plezier werk ik aan het programma.
Geen feest zonder (h)eerlijk eten en drinken. Barry en Vivian met familie en vrienden verzorgen de catering op het zomerfeest. Zij zorgen voor lunchgerechten waarvan genoten kan worden aan de lange tafels. Natuurlijk is er de gehele dag koffie/thee en sap verkrijgbaar, mét lekkers! En er is meer...... rondleidingen over het land (die u niet mag missen), muziek, bloemen, kleine markt, vers gebakken brood, ambachten enz. Allemaal ingrediënten die deze dag tot een feestdag zullen maken. We hopen dat iedereen, abonnees, familie, vrienden, buren en andere geïnteresseerden de diversiteit komen ervaren en zullen genieten op onze best bijzondere boerderij. Noteert u het zomerfeest, zaterdag 26 augustus a.s., alvast in uw agenda! Klik hier voor een terugblik op het zomerfeest 2015.

 

PAASNIEUWSBRIEF 2017

Klik op "http://us9.campaign-archive2.com/?u=a48a9e3f479ef6145f3e02bf9&id=2a32b1d992&e=1ae95857b4" om de kleurrijke versie van de nieuwsbrief te lezen. 

Beste abonnee,

Het is lente en dat is duidelijk zichtbaar op de boerderij. Ieder jaar opnieuw verwonder ik me erover hoe in korte tijd er zoveel groen en kleur verschijnt. Het schut me wakker en ik word me bewust welke processen zich allemaal afspelen onder de grond als het lijkt of de aarde slaapt......
Op dit moment geniet ik ontzettend van de bloesems aan de bomen, wat een pracht! Niet alleen de bloesems zijn prachtig maar ook de bijen die ik zie en niet te vergeten hoor; onder de fruitbomen is het zoemen soms oorverdovend.
De hogere temperatuur nodigt uit om buiten te zijn en ook onze poes geniet (slapend) heerlijk van het warme zonnetje.
De lente brengt bijna als vanzelf ook actie met zich mee, (nieuwe) ideeën die in de winter sluimerden komen in verschijning, meer hierover leest u hieronder.
Veel leesplezier en wakkere paasdagen toegewenst!

Hartelijke groet, ook namens Floor en Mees,

Ageeth Visser

OP HET LAND

Op en rond het land zijn de eerste voorjaarswerkzaamheden alweer verricht. De fruitbomen zijn gesnoeid en de knotwilgen zijn geknot. De heerlijke Annabelles (aardappelen) zijn gepoot, tuinbonen, sugar snaps en snijbiet hebben we gezaaid. Verschillende slasoorten, paksoi, spitskool enz. staan alweer in de grond. De kruidentuin is voorzien van een mooie laag Bio Kultura tuinaarde zodat de groei goed van start kan gaan. Op de paden ligt een nieuwe laag houtsnippers van de versnipperde knotwilgtakken. Dagelijks zoeken we naar de groene asperges die hun kopjes ieder moment boven de grond kunnen gaan steken. In uw pakket zijn net name rabarber en asperges de echte lentebodes. Ze laten beiden nog even op zich wachten maar binnenkort zult u er zeker van gaan genieten.

DE TEKENINGEN

Al jaren maak ik, Janna Kool, met veel plezier de illustraties voor het groentenabonnement. Met diverse thema's staan ze op de website, flyers, etiketten, in de nieuwsbrieven. Net zoals nu boven de Paasnieuwsbrief.
Vanaf het begin van deze samenwerking tot nu word ik blij van boerderij Landzicht. Zo duurzaam, betrokken en innovatief. Ageeth vertelt dan vol enthousiasme over het programma Welkom bij de boer! De datum van het zomerfeest 2017 staat al in mijn agenda. En Mees, die speltpasta maakt in de nieuwe Tuinkeuken en op zoek is gegaan naar de meest milieuvriendelijke verpakking; gerecycled en recyclebaar. Inspirerend! De tekeningen worden dan bijna automatisch blij. Zie meer werk op jannakool.nl

KONINGSDAG EN HEMELVAARTSDAG

Naast Hemelvaartsdag valt ook Koningsdag dit jaar op een donderdag. We leveren die twee weken (week 17 en week 21) de pakketten niet op donderdag 27 april en 25 mei maar op dinsdag 25 april en 23 mei a.s. Dat geldt dus alleen voor de pakketten op donderdag! Wilt u dit in uw agenda schrijven?

WELKOM BIJ DE BOER!

Naast het telen van biologische groenten doen we graag iets extra's voor de aarde, voor onszelf en voor ú! Het telen te midden van biodiversiteit is daar een voorbeeld van. Wat een voorrecht te telen te midden van knotwilgsingels en hagen, te genieten van de bloemen- en kruidentuin....... Te veel om voor onszelf te houden; het is een plek om te delen. Op verschillende momenten door het jaar heen bent u welkom op onze boerderij tijdens het programma Welkom bij de boer!
Het weekend van 27 en 28 mei a.s. is onze wagenkeet open voor bezoekers van de Open Atelierroute Hoeksche Waard. Meer info op https://www.hoekschewaardsekunstenaars.nl/open-atelierroute-27-en-28-mei-2017
Maar zet u vooral de datum van het ZOMERFEEST in uw agenda. Zaterdag 26 augustus 2017 heten wij iedereen van harte welkom op onze boerderij. Hoe het programma van het zomerfeest eruit zal gaan zien, is nog niet bekend, maar met elkaar maken we er een prachtige dag van!

GEZOND VOOR U ÉN VOOR DE AARDE

Landbouw en voedsel worden steeds vaker in verband gebracht met grote maatschappelijke problemen, zoals verlies van bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit, verlies van verbinding/communicatie tussen consument en boer met alle misverstanden van dien . Kiezen voor een gevarieerd voedselpatroon gebaseerd op vers voedsel met beperkt dierlijk eiwit kan een simpel antwoord zijn op veel van deze problemen. Goed voor uw gezondheid en veelal ook goed voor onze planeet!
Een compliment aan u; uw keuze voor het biologisch groente-abonnement pakt namelijk deze problemen aan! Bij biologisch telen staat de bodemvruchtbaarheid altijd in de aandacht. Door uw keuze voor ons abonnement is het voor ons mogelijk om te telen te midden van biodiversiteit. D.m.v. de nieuwsbrieven, website, programma Welkom bij de boer!, facebook en recepten, maakt u kennis met wie wij zijn en wat we doen, welke keuzes we maken en helpen we u op weg te koken met onze seizoensgebonden groenten. Wekelijks genietend van smaakvolle groenten nemen we samen een stap richting gezondheid voor u, onze boerderij en voor de planeet. Hoe simpel kan het zijn......
Een oproep aan u; nodig uw familie/vrienden, kennissen uit ook mee te doen. Stuur deze nieuwsbrief of onze website door en vraag hen ook mee te doen. Zo simpel kan het zijn!

 

 

 

Privacy statement
Powered by HVMP Internet Marketing
Vormgeving en illustraties: Janna Kool

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kan cookies ook niet accepteren.