Gevulde aubergines*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de kroontjes van de aubergines. Snijd ze in de lengte doormidden en hol de helften uit tot 1 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn. Bak het gehakt in wat olie of boter rul en droog. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, vruchtvlees en kruiden toe aan het gehakt. Stoof dit in ongeveer 20 minuten gaar tot het meeste vocht verdampt is. Roer er de geraspte kaas en het paneermeel door. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Vul hiermee de auberginehelften. Zet de auberginehelften in een ingevette ovenschaal. Leg de plakken kaas erop. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet deze onderin de oven. Verwijder na 15 minuten de folie en laat de kaas in nog 10 minuten goudbruin kleuren.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 200 gr rundgehakt of quorn
  • olie of boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum en oregano
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el tomatenpuree
  • beetje paneermeel
  • zout en peper
  • 4 plakken belegen kaas
  • 2 aubergines 200 gr rundgehakt of quorn olie of boter 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1/2 eetlepel fijngehakte basilicum en oregano 40 gram geraspte Parmezaanse kaas 1 el tomatenpuree beetje paneermeel zout en peper 4 plakken belegen kaas