Schorseneren in roomsaus*

Bereidingswijze

Zet een bak ruim water en azijn klaar. Schil de schorseneren (met een dunschiller) en snijd ze in stukken van 5 cm en dompel ze direct in het azijnwater. Breng 1 liter water met 1,5 dl melk en 1/2 theelepel zout aan de kook en voeg de schorseneren toe. Kook de schorseneren in 20 min. beetgaar, giet ze af en houd ze afgedekt warm. Smelt de boter en smoor er de gesnipperde ui in. Roer de bloem erbij en laat deze gaar worden. Voeg beetje bij beetje al roerend de rest van de melk en de bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Verwarm de saus opnieuw en schep er de schorseneren door. Roer er tenslotte de slagroom door en laat nog 20 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met citroensap, zout, peper, en nootmuskaat. Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer direct.

Ingrediënten

  • 2 el azijn,
  • 4,5 dl melk
  • 1 kg schorseneren
  • zout en peper,
  • 30 gr boter
  • 1 kleine ui,
  • 30 gr bloem
  • 1 dl groentebouillon
  • 1/2 dl slagroom,
  • citroensap
  • nootmuskaat
  • 2 takjes peterselie
  • 2 el azijn 4,5 dl melk 1 kg schorseneren zout en peper 30 gr boter 1 kleine ui 30 gr bloem 1 dl groentebouillon 1/2 dl slagroom citroensap nootmuskaat 2 takjes peterselie