Ovenschotel met snijbiet*

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar en maak er met melk, boter, peper, (kruiden)zout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree van. Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe. Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door. Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijkelijk. Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant mooi lichtbruin is. Variatie: meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt, blokjes ham of stukjes salami.

Ingrediënten

1 bos snijbiet, in repen gesneden
1 ui, gesnipperd
een scheutje olijfolie
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
1 dl melk
klontje boter
2 eieren
peper en zout
nootmuskaat
1 tl mosterd
75 gr geraspte kaas
1 beschuitje