Snijbiet in roomsaus*

Bereidingswijze

Snipper de uien en de knoflook, snijd de nerven van de snijbiet in stukjes en het groen van het blad in dunne reepjes. Fruit de ui en knoflook glazig en voeg dan de gesneden nerven van de snijbiet toe. Laat met een klein beetje water 10 minuten sudderen. Voeg de reepjes snijbiet (in afdruipnat van het schoonmaken) en het zout toe en laat 5 minuten meesudderen. Voeg dan de oregano, basilicum en peper toe en laat nog 5 minuten op het vuur staan (evt. nog water toevoegen). Voeg ei, room, melk en nootmuskaat toe en roer door totdat het ei gestold is. Na 3 min. ca. 1 eetlepel maïzena (opgelost in water) toevoegen en nog even laten doorkoken. Lekker met tagliatelle en gebakken vis (forel of zalm).

Ingrediënten

600 gr snijbiet
1 ei
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
100 ml room
100 ml melk
1 tl oregano
1 tl basilicum
peper en zout
nootmuskaat
1 el maizena, opgelost in water