Bietensoep met munt en yoghurt*

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, chili, komijn en koriander 2 minuten. Schep de stukjes paprika en blokjes biet en aardappel in de pan en bak 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 20 minuten koken en pureer dan de soep. Schenk in 4 kommen en serveer met een lepel yoghurt. Garneer met munt.

Ingrediënten

3 el zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
1/2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 geroosterde paprika's (pot), in stukjes
400 gr gekookte bietjes, geschild in blokjes
1 aardappel, geschild in blokjes
1 l groentebouillon
100 ml Griekse yoghurt
4 takjes verse munt, blaadjes gescheurd