Courgette pannenkoekjes met dille-muntyoghurt*

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren los met de bosuitjes, citroenrasp, zout en peper. Zeef de bloem erboven en klop het erdoor. Schep de courgette erdoor. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het beslag met een lepel in de pan, op enige afstand van elkaar. Bak de pannenkoekjes op middelmatig vuur tot de bovenkant bijna droog is. Keer de pannenkoekjes om en laat de andere kant goudbruin bakken. Houd de pannenkoekjes onder een deksel warm en bak ondertussen met de rest van het beslag op dezelfde manier pannenkoekjes. Roer de munt en dille door de Griekse yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pannenkoekjes warm en met de kruidenyoghurt.

Ingrediënten

  • 500 gr courgettes, grof geraspt
  • rasp van een halve citroen
  • 2 eieren
  • 4 el bloem, gezeefd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 el munt, fijngesneden
  • 2 el dille, fijngesneden
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • 500 gr courgettes, grof geraspt rasp van een halve citroen 2 eieren 4 el bloem, gezeefd 2 bosuitjes, in ringetjes 2 el olijfolie 2 el munt, fijngesneden 2 el dille, fijngesneden 150 ml Griekse yoghurt zout en peper