Gekoelde komkommersoep met dragon*

Bereidingswijze

Snijd de komkommers over de lengte doormidden en rits er met een dessertlepel de zaadlijsten uit. Pureer de komkommer en bosui samen met de dragon in een keukenmachine of met een blender. Voeg olie, azijn en yoghurt toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in vier gekoelde borden en verdeel de Hollandse garnalen over de soep.

Ingrediënten

  • 1 1/2 komkommer
  • 15 gr verse dragonblaadjes
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 150 ml volle yoghurt
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • zout en peper
  • 1 1/2 komkommer 15 gr verse dragonblaadjes 2 bosuitjes, in ringen 2 el olijfolie extra vierge 1 el witte wijnazijn 150 ml volle yoghurt 100 gr Hollandse garnalen zout en peper