Italiaans gegratineerde witlof

Bereidingswijze

Maak de witlofstronken schoon en snijd het bittere uiteinde eruit. Kook de witlof 10 minuten in kokend water met zout. Laat ze heel goed uitlekken en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verdeel de tomaten over de witlof. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en strooi deze eveneens over de schotel. Dek de witlof af met het paneermeel en verdeel tenslotte de klontjes boter erover. Zet de schotel in de oven en laat er in 20 minuten een mooi goudbruin korstje op komen. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze fijn. Strooi ze over de schotel zodra deze uit de oven komt en serveer.

Ingrediënten

4 struikjes witlof
zout
4 tomaten
2 takjes verse basilicum
250 gr mozzarella
2 el paneermeel
1 klont boter