Linzenstoofpot met bloemkool*

Bereidingswijze

Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout 6 minuten en giet ze af. Verhit de olie in een braadpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak ze 5 minuten en voeg de wortel en tomatenpuree toe. Laat nog een minuut bakken en doe de linzen, paprikapoeder en bouillon erbij. Laat afgedekt 30-40 minuten stoven, tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe. Doe de tomaten en bloemkoolroosjes erbij en laat nog 5 minuten sudderen. Roer het citroensap erdoor en strooi de peterselie erover. Serveer bijvoorbeeld met Turks brood en feta.

Ingrediënten

1 bloemkool, in roosjes
5 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
1 el tomatenpuree
half bosje peterselie, fijngehakt
300 gr groene of bruine linzen, gewassen
2 tl paprikapoeder
500 ml groentebouillon
3 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
sap van een halve citroen
zout en peper