Stamppot met winterpostelein*

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Pel en halveer de ui en knoflook. Leg ze in een bolzeef en hang de zeef in de pan van de aardappels. Kook de aardappels in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Was de winterpostelein en hak grof. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit. Verwarm de melk. Haal de zeef met ui en knoflook eruit. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en olie. Meng de winterpostelein, kappertjes en spekjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op de borden en bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

1,5 kg kruimige aardappels
1 ui
1 teentje knoflook
zout en peper
300 gr winterpostelein
2 dl melk
200 gr spekjes
flinke scheut olijfolie
2 el kappertjes
vers geraspte Parmezaanse kaas
roestvrijstalen bolzeefje
pureestamper