Koolrabistoofschotel*

Bereidingswijze

Fruit de uien in de boter glazig. Voeg er de koolrabi en de aardappelen aan toe en smoor dit geheel 5 minuten. Voeg ook de kool toe. Smoor alles nog ongeveer 2 minuten, maar laat het niet bruin worden.
Giet de wijn erbij en voeg de knoflook, kruidnagel, rozemarijn, salie, peper en zout toe. Stoof alles 20 minuten op een laag vuur.
Laat de witte bonen uitlekken, maar vang het vocht op.
Schep de bonen door het koolrabimengsel en stoof dit nog 30 minuten.
Voeg, indien nodig, af en toe wat van het bonenvocht toe.

Ingrediënten

  • 1 kg koolrabi, in stukken en eventueel geschild
  • 300 gr aardappelen, geschild en grove stukken
  • 1 ui, in ringen
  • 50 gr boter
  • 250 gr witte kool, in grove stukken
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 kruidnagelen
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 1 blaadje salie, vers
  • 250 gr gekookte witte bonen uit blik
  • zout en peper
  • 1 kg koolrabi, in stukken en eventueel geschild 300 gr aardappelen, geschild en grove stukken 1 ui, in ringen 50 gr boter 250 gr witte kool, in grove stukken 1 dl droge witte wijn 1 teen knoflook, fijngesneden 2 kruidnagelen 1 klein takje rozemarijn 1 blaadje salie, vers 250 gr gekookte witte bonen uit blik zout en peper