Asperge-crèmesoep

Bereidingswijze

Schil de asperges en snijd de onderste harde uiteinden eraf. Kook de asperges samen met de schillen en uiteinden met de foelie in water met zout in 45 minuten gaar. Haal de asperges uit het kookvocht en houd ze apart. Zeef het kookvocht. Smelt op een laag vuur de boter in een soeppan en voeg al roerende de bloem toe. Blijf roeren tot een glad mengsel ontstaat. Laat dit 3 minuten gaar, maar niet bruin worden. Giet er langzaam, al roerende, 1 liter kookvocht met de suiker bij en breng de soep aan de kook. Laat deze op een laag vuur, onder af en toe roeren, 20 minuten doorpruttelen. Klop vlak voor het serveren de eidooier los met de room. Roer er een paar eetlepels warme soep door en giet dit, van het vuur af, al roerende bij de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in borden en garneer met de asperges.

Ingrediënten

500 gr witte asperges
klein stukje foelie
1,25 liter water
mespuntje zout
30 gr boter
30 gr bloem
mespuntje suiker
1 eierdooier
50 ml room
zout en peper