Postelein-bietensalade*

Bereidingswijze

Kook de bieten beetgaar en verwijder de schil. Snijd ze in onregelmatige stukken en leg ze in een kom. Doe er de azijn, olijfolie, diksap, zout en peper bij en meng goed. Was de postelein en snijd het grof. Doe de kwark in een kom en voeg er het sap en de geraspte schil van de halve citroen aan toe. Roer er 2 scheutjes olijfolie, de tijmblaadjes en wat zout en peper door en schep alles voorzichtig door elkaar zodat de olie en citroen door de kwark gemarmerd zijn. Proef de dressing en knijp er desgewenst nog wat extra citroensap bij. Meng de bietjes met de postelein. Doe de kwarkdressing erbij en garneer met alfalfa.

Ingrediënten

  • 4 bieten
  • 200 gr postelein
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • olijfolie
  • 1 el diksap
  • 4 volle el kwark
  • een halve citroen
  • een paar takjes verse tijm
  • eventueel alfalfa
  • zout en peper
  • 4 bieten 200 gr postelein 1 eetlepel rode wijnazijn olijfolie 1 el diksap 4 volle el kwark een halve citroen een paar takjes verse tijm eventueel alfalfa zout en peper