Bietenhummus*

Bereidingswijze

Dit Joodse gerecht spreek je uit als 'goemoes' en is lekker op Turks brood of in een broodje falafel.
Hummus kan ook gemaakt worden met andere groenten zoals wortels of pompoen.

Maak de bieten schoon en kook ze 35 minuten, tot ze zacht en gaar zijn. Verwijder de schil. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui tot hij zacht is. Snijd de bieten in kleine blokjes en doe ze in een keukenmachine samen met de uien, kikkererwten, yoghurt, knoflook, citroensap en bouillon. Maal het tot een glad mengsel en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot een glad mengsel ontstaat.

Ingrediënten

  • Dit Joodse gerecht spreek je uit als "goemoes" en is lekker op Turks brood of in een broodje Falafel.
  • Hummus kan ook gemaakt worden met andere groenten zoals wortels of pompoen.
  • 500 gr rode bieten
  • 80 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el komijn of sesamzaad
  • 400 gr kikkererwten, uitgelekt
  • 80 ml yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • citroensap van 1 citroen
  • 1,3 dl groentebouillon
  • 500 gr rode bieten 80 ml olijfolie 1 ui, gesnipperd 1 el komijn of sesamzaad 400 gr kikkererwten, uitgelekt 80 ml yoghurt 3 teentjes knoflook, geperst citroensap van 1 citroen 1,3 dl groentebouillon