Aardappelsalade met sperziebonen*

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook ze met een klein beetje zout zonder ze klein te snijden gaar maar niet papperig. Blancheer de sperziebonen beetgaar. Laat de aardappelen een beetje afkoelen en snijd ze in plakken. Neem een grote slakom en leg de plakjes hier in. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak de pijnboompitjes in een eetlepel olijfolie. Giet de sperziebonen af en vermeng ze met de aardappelen. Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt, uitgeperste koflook, zout en de peper. Vermeng de hamreepjes en alle ingrediënten en de dressing met elkaar. Deze salade kan lauw gegeten worden.

Ingrediënten

  • 200 gr hamreepjes
  • 2 el mayonaise
  • 400 gr aardappelen
  • 2 el yoghurt
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr pijnboompitten
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gr hamreepjes 2 el mayonaise 400 gr aardappelen 2 el yoghurt 200 gr sperziebonen 1 teentje knoflook 3 bosuitjes 1 el olijfolie 50 gr pijnboompitten peper en zout naar smaak