Kruidige pompoensaus*

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaden en lijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de uien, snijd de prei in ringen en pers de knoflook uit. Bak de ui, knoflook en prei in een scheutje olie. Snipper de rode paprika en voeg samen met de pompoenblokjes toe en laat even meebakken. Voeg de bouillon toe en laat alles garen (+/- 15 min). Voeg de tomatensaus toe en warm nog +/- 5 minuten door. De saus kan grof blijven of je kunt hem nu pureren. Voeg de witte bonen en de roomkaas toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat zout en peper toe. Kook de pasta in de tussentijd gaar. Serveer de pasta met de saus en strooi er op het bord de geraspte Parmezaanse kaas over. Lekker met een frisse salade.

Ingrediënten

1 kleine pompoen
2 uien
1 dunne prei
1 teen knoflook
1 rode paprika
1 pot of pakje tomatensaus met basilicum
4 dl kruidenbouillon
klein potje witte bonen
100-150 gr roomkaas met knoflook
geraspte Parmezaanse kaas
ongeveer 250 gram speltpasta