Hongaarse zuurkoolschotel*

Bereidingswijze

Kook de aardappels bijna gaar, giet ze af en snijd ze in kleine stukjes of plakjes. Laat de zuurkool uitlekken en vermeng met de appelblokjes. Bak de ui en knoflook in de olie glazig, voeg paprika en paprikapoeder toe en bak nog even mee. Vet een ovenschaal in. Vul deze in 2 of 3 lagen met de verschillende ingrediënten als volgt: Leg op de bodem een laagje aardappelstukjes, vervolgens uien, seitan of gehaktballetjes en daarover de zuurkool. Leg nog 1 of 2 maal in deze volgorde lagen in de schotel en sluit af met aardappelstukjes. Meng peper en zout door de slagroom en giet dit over de schotel. Indien gewenst kunt u er een laagje geraspte kaas over strooien. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak een half uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de folie eraf en laat nog 10 minuten bakken.

Ingrediënten

  • 1 pakje (kruiden) zuurkool,
  • eventueel 2 tl karwijzaad bij gewone zuurkool
  • 1 appel in blokjes
  • 600 gr aardappels
  • 2 kleine uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 200 gr seitan of vegetarische gehaktballetjes
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 rode paprika in blokjes
  • peper en zout
  • 1 dl slagroom
  • geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 pakje (kruiden) zuurkool eventueel 2 tl karwijzaad bij gewone zuurkool 1 appel in blokjes 600 gr aardappels 2 kleine uien fijngehakt 2 teentjes knoflook fijngehakt 2 el plantaardige olie 200 gr seitan of vegetarische gehaktballetjes 2 el paprikapoeder 1 rode paprika in blokjes peper en zout 1 dl slagroom geraspte (Parmezaanse) kaas