Filodeegtaartjes met pompoen of butternut

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de butternut/pompoenstukken met de knoflook, citroenrasp, rode peper, 3 el olie en wat zout. Schep het mengsel op een flink stuk aluminiumfolie. Vouw het dicht als een pakketje en leg het 30 minuten op een rooster in de oven. Kook ondertussen de spinazie en laat het goed uitlekken. Maak de taartbodems door 4 vellen filodeeg uit te spreiden en ze in te smeren met olie. Leg op ieder vel nog een vel filodeeg, maar dan een kwartslag gedraaid. Neem de butternut/pompoen uit het folie en verdeel het over de 4 bodems. Verdeel de spinazie, feta en olijven over de stukken pompoen. Besprenkel de pompoen met het citroensap en de olie. Vouw de randen van het filodeeg wat omhoog zodat je een kommetje krijgt en vet de randen in met olie. Bak de taartjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat in het midden van de oven in een klein kwartiertje goudbruin en knapperig.

Ingrediënten

  • 750 gr butternut/pompoen, zaad verwijderd en in blokken gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • geraspte schil van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 75 ml olijfolie
  • een beetje rode peper, zeer fijngehakt
  • 450 gr spinazie of snijbiet
  • 8 vellen filodeeg
  • 150 gr feta
  • 75 gr zwarte olijven
  • 750 gr butternut/pompoen, zaad verwijderd en in blokken gesneden 1 teen knoflook, geperst geraspte schil van 1 citroen sap van 1 citroen 75 ml olijfolie een beetje rode peper, zeer fijngehakt 450 gr spinazie of snijbiet 8 vellen filodeeg 150 gr feta 75 gr zwarte olijven