Zoete aardappelsoep met peper*

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem, voeg de ui toe en bak hem 1-2 minuten of tot hij zacht is. Voeg de knoflook, peper en het paprikapoeder toe, bak alles nog 2 minuten of tot het geurt. Doe de zoete aardappelen in de pan en schep ze door de gebakken kruiden en specerijen. Giet de bouillon er bij, breng hem aan de kook en laat alles 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het glad. Voeg eventueel nog wat water toe om de gewenste dikte te verkrijgen. Mix niet te lang want dan wordt het stroperig. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1-2 rode pepertjes, fijngehakt
1/4 tl paprikapoeder
750 gr zoete aardappelen, in kleine stukjes
1 l groentebouillon
zout en peper