Mexicaanse zuurkooltaart*

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en snijd de uien in dunne ringen. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. Verwarm de oven voor op 225°C. Verhit de boter en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Voeg de ui toe en bak deze al omscheppend 2 minuten mee. Voeg de seasoningmix en 1,5 dl heet water toe en breng het aan de kook. Schep de zuurkool erdoor en stoof alles op een laag vuurtje in 5 minuten. Schep de prei erdoor en neem de pan van het vuur. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een vierkante lap. Verdeel het deeg over een met bakpapier bekleed bakblik (30x40cm), prik het deeg in met een vork. Verdeel het zuurkoolmengsel over het bladerdeeg. Bestrooi de taart met de kaas. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

500 gr zuurkool
250 gr prei
2 uien
350 gr gehakt
6 plakjes bladerdeeg
1 zakje Taco seasoningmix
40 gr boter
bloem
75 gr geraspte kaas
peper en zout