Koolraappuree*

Bereidingswijze

Kook de stukken koolraap met wat zout tot ze gaar zijn. Verhit de boter in een pannetje en bak hierin de knoflook en gember 3-4 minuten zonder ze te laten kleuren. Pureer de koolraap met een staafmixer of in een keukenmachine en meng de knoflook en gember erdoor. Klop de room erdoor. Maak de puree af met zout, kaneel en zwarte peper.

Ingrediënten

  • 900 gr koolraap, geschild en in stukken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 50 gr boter
  • 2 tl gember, fijngesneden
  • 4 el slagroom
  • kaneel naar smaak
  • zout en peper
  • 900 gr koolraap, geschild en in stukken 2 teentjes knoflook, geperst 50 gr boter 2 tl gember, fijngesneden 4 el slagroom kaneel naar smaak zout en peper