Oosterse noedels met paksoi*

Bereidingswijze

Kook de noedels in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat ze kort uitlekken. Verhit intussen op hoog vuur de olie in een grote wok of braadpan. Voeg het rundvlees of seitan toe en roerbak dit in ca 2 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak nog ca 2 minuten mee. Voeg het wit van de paksoi toe en bak ca 3 minuten mee. Schep de afgegoten noedels, taugé en het groen van de paksoi erdoor en voeg de sojasaus, oestersaus, 2 eetlepels limoensap en de limoenrasp toe. Warm alles al omscheppend nog ca 3 minuten goed door.

Ingrediënten

250 gr noedels
400 gr paksoi, in smalle repen
2 el zonnebloem- of maïsolie
150 gr taugé
300 gr rundvlees of seitan in reepjes
2 el Japanse sojasaus
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 el oestersaus
1 ui, fijngesneden
sap en rasp van 1 limoen
2 cm gemberwortel, geraspt
zout en peper