Bietenrisotto met venkel*

Bereidingswijze

Snijd de bieten in blokjes van 1-2 cm. Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui, venkel, en knoflook enkele minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en schep om in de olie. Voeg telkens een opscheplepel bouillon toe en roer tot deze opgenomen is voor je de volgende bouillon toevoegt. Kook de risotto in 15-20 minuten beetgaar. Voeg de bieten toe en verwarm de risotto nog 5 minuten. Voeg de dille en geitenkaas toe. Laat de risotto afgedekt 5 minuten rusten en breng hem dan op smaak met wat zout en peper.

Ingrediënten

350 gr beetgaar gekookte of geroosterde bieten
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
200 gr venkel, kleingesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
300 gram risottorijst
1 1/4 l kokend hete groentebouillon
klein bosje dille of 1 theelepel gedroogde dille
60 gr geitenkaas
zout en zwarte peper