Knolselderij op Provencaalse wijze*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op de grill. Blancheer de knolselderij en wortel. Smelt de boter en fruit de ui met de knoflook lichtbruin. Voeg de overige groenten toe en laat ze meesmoren tot alles goed heet is. Strooi er de kruiden over en roer er de tomatenpuree doorheen. Schenk de bouillon erbij. Laat alles ongeveer 10 minuten op een laag pitje sudderen tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Breng het gerecht over in een ovenvaste schaal. Strooi er de kaas overheen. Plaats de schaal onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

1 selderijknol, in blokjes
1 winterwortel, in plakjes
25 gr boter
1 uitje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 rode paprika, in reepjes
1 tl Provencaalse kruiden
1 el tomatenpuree
200 ml bouillon
50 gr geraspte kaas
zout en peper