Pastinaaksoep met kervelpesto

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd ze in stukken. Bak in de soeppan de ui in olijfolie. Voeg de pastinaak toe en roerbak even mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep in 15 minuten gaar. Maak intussen de pesto door de kervel met de knoflook en de pijnboompitten in de keukenmachine of vijzel te pureren of fijn te wrijven. Schenk de olijfolie er in een straaltje bij en voeg de kaas toe. Breng de pesto op smaak met versgemalen zout en peper. Neem de soeppan van het vuur en pureer de pastinaak met de staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout. Schep de soep in 4 diepe borden of kommen en schep er een beetje kervelpesto in.

Ingrediënten

500 gr pastinaken
2 uien, in ringen
olijfolie om te bakken
1 l groentebouillon
30 gr verse kervel
1 teentje knoflook
1 el pijnboompitten
4 el olijfolie
3 el versgeraspte oude kaas