Rode kool met gember*

Bereidingswijze

Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is. Voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is. Voeg de vers geraspte gember, appelstukjes en rode kool toe en roer alles goed door elkaar. Voeg peper, zout en het water toe en breng het aan de kook. Laat met een deksel op de pan een half uur zachtjes pruttelen (voeg eventueel nog een scheutje water toe). Breng op smaak met diksap, azijn en eventueel de gemberbolletjes. Lekker met aardappels en gestoofde peertjes.

Ingrediënten

350 gr rode kool, gesneden
1 (rode) ui, in ringen
een scheutje olijfolie
1/2 tl korianderzaadjes, gemalen
1 tl vers geraspte gember
1 appel, in kleine stukjes
peper en zout
50-100 ml water
1 el diksap
1 el (rode wijn)azijn

voor de liefhebber:
2 bolletjes gekonfijte gember in vieren snijden en toevoegen samen met een eetlepel gembernat