Prei met room*

Bereidingswijze

Was de prei grondig en snijd in stukjes van 1 cm breed. Hak het bonenkruid of tijm fijn. Pel en snipper de knoflook. Smelt de boter in een pan en fruit de knoflook en het bonenkruid of tijm kort op halfhoog vuur. Voeg de prei toe en schep goed om. Giet de bouillon erbij, draai het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat de prei 15-20 minuten stoven. Borstel intussen de citroen onder de hete kraan af en rasp de schil. Schep de room en de citroenrasp door de prei, breng op smaak met wat zout en peper en desgewenst de sambal of harissa. Voeg eventueel nog een scheutje citroensap toe.

Ingrediënten

  • 3 dikke stengels prei (ongeveer 1 kg)
  • een paar takjes bonenkruid of tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el boter
  • 150 ml vlees- of groentebouillon
  • 1/2 citroen
  • 150 ml slagroom
  • zout & versgemalen peper
  • desgewenst 1 mespunt sambal of harissa
  • 3 dikke stengels prei (ongeveer 1 kg) een paar takjes bonenkruid of tijm 2 teentjes knoflook 2 el boter 150 ml vlees- of groentebouillon 1/2 citroen 150 ml slagroom zout en versgemalen peper desgewenst 1 mespunt sambal of harissa