Geroerbakte koolrabi*

Bereidingswijze

Snijd ongeveer een achtste deel van de onderkant van elke koolrabiknol en schil de rest. Snijd de koolrabi in schijfjes van 3 mm. Stapel die op elkaar en snijd ze in juliennereepjes van 3 mm dik. Verhit de olie in een grote wok op middelhoge warmtebron. Voeg het pepertje toe. Roerbak dit kort tot het pepertje donkerder geworden is. Doe er knoflook bij. Roer het één keer door, voeg dan de koolrabi, zout en peper toe. Schep dit om. Zet de warmtebron iets lager. Roerbak dit alles 6 a 7 minuten tot de koolrabi net zacht is. Voeg sojasaus, sesamolie en uiringetjes toe. Schep het een paar keer om, dien het dan meteen op. Lekker met rijst.

Ingrediënten

1 koolrabi
2 el olie
1 rode peper
2 teentjes knoflook
zout & peper
3 tl sojasaus
3 tl sesamolie
1 bosuitje, in ringetjes