Gevulde deeghapjes

Bereidingswijze

Meng de bloem met een halve theelepel zout in een ruime kom. Snijd de boter in stukjes en meng met de bloem tot het er uitziet als grove broodkruimels. Voeg 4-5 eetlepels koud water toe en kneed een bal van het deeg, eventueel nog wat water gebruiken. Kneed het deeg een halve minuut en laat het daarna afgedekt in de koelkast 30 minuten rusten. Bak het gehakt rul en voeg de ui toe. Na 4 minuten de knoflook, bloemkool, tomaat, erwtjes, 1 theelepel zout en kerriepoeder erbij doen. Bak alles al roerend 10 minuten op een matig vuur. Laat vervolgens afkoelen. Verdeel het deeg in 12 stukjes. Rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot vierkante plakjes van ongeveer 2 millimeter dikte. Schep een lepel van het vleesmengsel in het midden van elk deegplakje. Maak de rand een heel klein beetje nat met koud water. Vouw het deeg schuin over de vulling tot driehoekjes en druk de randen stevig op elkaar met een vork. Verhit een laag olie van 5 cm in en diepe pan of een frituurpan tot 170°C. Frituur de deegpakketjes per 4 tegelijk goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten

300 gr bloem
150 gr koude boter
koud water
1 (rode) ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tomaat, in stukjes
3 el olijfolie
150 gr rundergehakt
100 gr heel kleine bloemkoolroosjes
75 gr doperwtjes
2 tl kerriepoeder
olie om in te frituren
zout en peper