Oosterse witlof

Bereidingswijze

Snijd de stronkjes witlof in de lengte in zessen. Verhit olie in een hapjespan of wok en pers hierboven de knoflook uit. Voeg de rode peper en kip toe en roerbak tot de kip goudbruin en gaar is. Voeg de witlof, sesamolie, honing, sojasaus en limoensap toe en roerbak het mengsel nog 5 minuutjes. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met sesamzaad.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 250 gr biologische kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 2 el zoete sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • olie
  • zout en peper
  • 4 stronkjes witlof 1 teen knoflook 1 rode peper, fijngehakt 250 gr biologische kipfilet, in blokjes gesneden 1 el sesamolie 1 el honing 2 el zoete sojasaus 1 el limoensap 1 el geroosterde sesamzaadjes olie zout en peper