Knolselderijsalade*

Bereidingswijze

Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik. Besprenkel de knolselderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 2 minuten in een pan met ruim kokend water. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Schep de knolselderij, de appel, de sinaasappel en bieslook door de saus, breng op smaak met zout en peper. Strooi de walnoten over de salade.

Ingrediënten

  • 400 gr knolselderij, in juliennereepjes
  • 1/2 citroen, geperst
  • 1/2 appel, geraspt
  • 1 sinaasappel,geschild en in blokjes
  • 1 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 el bieslook, fijngehakt
  • een paar walnoten
  • zout en peper
  • 400 gr knolselderij, in juliennereepjes 1/2 citroen, geperst 1/2 appel, geraspt 1 sinaasappel, geschild en in blokjes 1 el mayonaise 3 el yoghurt 2 tl kerriepoeder 3 el bieslook, fijngehakt een paar walnoten zout en peper