Marokkaanse tajine

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem (of in een tajineschaal) en bak de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de specerijen en knoflook toe en bak ze 30 sec. Voeg de pompoen, aardappelen en kikkererwten toe. Roerbak ze 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, wijn, bouillon en abrikozen of rozijnen toe breng het geheel op smaak, breng het aan de kook en laat het sudderen tot de groenten zacht zijn. Serveer er gestoomde couscous bij.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, in ringen
  • 1 kaneelstokje (2 cm)
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gr pompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes
  • 200 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes
  • 200 gr kikkererwten, gekookt of uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 2,3 dl groentenbouillon
  • handvol gedroogde abrikozen of rozijnen
  • zeezout en cayennepeper naar smaak
  • 2 el olijfolie 1 sjalot, in ringen 1 kaneelstokje (2 cm) 1/2 tl komijn 1/2 tl koriander 2 teentjes knoflook, geperst 200 gr pompoen, geschild, zonder zaadjes, in blokjes 200 gr zoete aardappelen, geschild, in blokjes 200 gr kikkererwten, gekookt of uit blik 1 el tomatenpuree 1 dl rode wijn 2,3 dl groentenbouillon handvol gedroogde abrikozen of rozijnen zeezout en cayennepeper naar smaak