Zuurkoolschotel met pompoen*

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten en draden. Snijd hem in halve manen en daarna in blokjes. Snipper de ui en bak hem glazig in wat boter. Laat de zuurkool uitlekken en voeg samen met de bouillon toe aan de ui. Laat 15 minuten sudderen. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook de aardappel- en pompoenblokjes in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg zout en peper toe en stamp daarna fijn. Roer met melk en boter tot de gewenste puree dikte. Vet een ovenschaal in, schep de puree erin, verdeel de zuurkool erover en bestrooi met kaas. Zet ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. (Eventueel afdekken met aluminiumfolie zodat de kaas niet zwart wordt). Deze ovenschotel is ook heerlijk met uitgebakken spek of met gebraden gehakt tussen de laag puree en de zuurkool.

Ingrediënten

Hoofdgerecht 4 personen:

1 pompoen
2 pakjes zuurkool
2 grote uien
4 dl groentebouillon
2 kg aardappelen
flinke scheut melk
flinke klont boter
peper en zout
100 gr geraspte kaas